empik.com

(4.27)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (420 z 1028)

Z empik.com korzystałem...
Z empik.com korzystałem w momencie kiedy nie miałem czasu iść na normalne zakupy, ale musiałem kupić komuś prezent. Troszkę bałem się, że książka nie dojdzie na czas, ale na szczęście na koncie użytkownika można na bieżąco sprawdzać co dzieje się z zamówieniem. Ponadto przy każdej pozycji jest maksymalny czas realizacji usługi - to duże udogodnienie. Z usług "księgarni" jestem bardzo zadowolony, wszystko przebiegło bardzo sprawnie, a ja wiedziałem, że z dnia na dzień moje zamówienie jest bliższe;)

Michał_1078

14.11.2010

Placówka

Nie zgadzam się (2)
Portal powiązany z...
Portal powiązany z salonami Empik. Coraz częściej korzystam z tego portalu z bardzo prostej przyczyny. Oferta tam jest tańsza, niż w salonach Empik-u. Wystarczy po zarejestrowaniu się w systemie wybrać interesujący nas produkt i zaznaczyć opcje, czy chce się samemu odebrać w którymś z salonów, czy też ma być dostarczona. Ja zawsze wybieram opcję odbioru w salonie. Dzięki temu, mogę kupić produkt w lepszej cenie. Odnośnie samej strony. Jest dość przyjemna dla oka i łatwa do obsługi. Dość łatwo można znaleźć interesujące nas produkty. Samo złożenie zamówienia także nie sprawia trudności.

zarejestrowany-uzytkownik

09.11.2010

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Bardzo fajnie, że...
Bardzo fajnie, że istnieje taka strona. Dowiedziałam się o niej w stacjonarnym sklepie Empiku, gdzie nie było niestety książki, która mnie interesowała.Strona bardzo przejrzysta, łatwo się po niej poruszać.Po zalogowaniu i zamówieniu, natychmiast e-mail zwrotny z informacjami. Zamówienie zrealizowane bardzo szybko. Jestem zadowolona.

Dorota_570

18.06.2010

Placówka

Nie zgadzam się (25)
Bardzo lubię Empik,...
Bardzo lubię Empik, jednak trzeba powiedzieć także o jego stronie internetowej na której również można zrobić zakupy bez wychodzenia z domu :)Wystarczy się zalogować, logowanie przebiega bardzo szybko właściwie już po 3 minutach mamy swoje konto. Na stronie znajduje się bardzo wygodna i przejrzysta wyszukiwarka dzięki, której szybko znajdziemy dany produkt. Po wyszukaniu tego co nas interesuje znajdziemy obok opinie innych o produkcie, dokładną cenę ( która przy zakupach internetowych jest oczywiście mniejsza niż w salonie ) .Po wybraniu produktu do koszyka mamy jeszcze kilka kroków do realizacji zamówienia. W koszyku są podliczane produkty oraz jest wybrana forma płatności i dostawy. Przy odbiorze produktu w wybranym salonie empiku za dostawę nie płacimy. Czas realizowania zamówienia jest różny jednak informacje o tym znajdziemy na swoim mailu.Po tym jak np. zdecydowaliśmy się na odbiór w salonie to rzecz będzie tam na nas czekać 14 dni, potem zamówienie zostaje anulowane. Robienie zakupów w empiku przez internet jest bardzo przyjemne i naprawdę polecam każdemu :))

Joanna_410

16.06.2010

Placówka

Nie zgadzam się (26)
Na internetowej stronie...
Na internetowej stronie Empika jestem zalogowany od dłuższego czasu. Strona ta ostatnio przeszła zmiany wizualne, przez co wygląda teraz bardzo korzystnie. Raz na jakiś czas na meila otrzymuje, newsletter informujący mnie o aktualnych promocjach bądź też pozycjach, które wchodzą do sprzedaży. Na plus oceniam to, że meile nie są natrętnie wysyłane codziennie tylko w większych odstępach czasowych. Tym razem z okazji dni książki otrzymałem propozycje kupna 3 dowolnych pozycji w cenie 2. Jako, iż miałem w planach zakup kilku pozycji od dłuższego czasu z chęcią skorzystałem z tej promocji. Oferta była przejrzysta, czytelna nie było w niej ukrytych kruczków, czy też popularnych haczyków, które sprawiają, iż oferta na początku wydająca się atrakcyjną wraz z przeczytaniem regulaminu dokładnie staję się mało atrakcyjna. Promocja, z której zamierzałem skorzystać obejmowała wszystkie dzieła i pozycje aktualnie wydane i dostępne na stronie sklepu. Plusem był fakt, iż doręczenie przesyłki mogłem wybrać do sklepu w mojej okolicy i za taką przesyłkę nie musiałem nic płacić. Proces wyboru produktów jest bardzo czytelny wręcz intuicyjny, co sprawia, iż nawet osoby, które pierwszy raz kupują coś przez internet nie będą miały z tym najmniejszych problemów. Przez cały proces finalizacji mamy widoczną końcową cenę do zapłaty, dzięki czemu jesteśmy pewni, iż przypadkiem nic nie zmieniliśmy w zamówieniu. Po wybraniu dzieł i akceptacji otrzymujemy na meila potwierdzenie oraz prognozowany czas dostawy. W moim przypadku czas ten przedłużył się, o czym zostałem poinformowany w osobnym meilu. Następnie moje zamówienie zostało anulowane, o czym również pracownice obsługi klienta mnie poinformowały oraz przeprosiły. W ramach przeprosin i rekompensaty pozwolono mi jeszcze raz wybrać dzieła z oferty w ramach tej samej promocji. Tym razem już bez przeszkód po 4 dniach moje książki były do odebrania w punkcie sprzedaży. Moja dobra ocena wynika z faktu, iż strona jest przejrzysta, ma bogatą ofertę. Kontakt z działem obsługi jest dobry i szybki. Plus również, dlatego, iż pozycje w sklepie są nieco tańsze niż w punkcie sprzedaży. Szybko zrealizowane zamówienie sprawia, iż po kilku dniach możemy cieszyć z zakupionych pozycji.

Błażej_30

24.05.2010

Placówka

Nie zgadzam się (23)
Sklep internetowy empik.com...
Sklep internetowy empik.com jest doskonałym miejscem na zakupy. Kilent ma czas by przejrzeć ofertę, czy wyszukać dane pozycje ksiażkowe. Nie ma presji czasu przy dokonywaniu zakupów. Strona internetowa jest przejrzyście skonstruowana, a wyszukiwarka zapewnia całą gamę opcji zawężania profilu, by jak najdokładniej okreslić preferencje szukajacego. Ceny ksiażek są dość wysokie, ale porównywalne do innych księgarni obecnych na rynku. Minusem strony jest pokazywanie wyników niedostępnych w ofercie, które nie wnoszą nic do polityki zachęcania kupującego, a wręcz przeciwnie, wprawiają w irytację, gdy szukana książka występuje tylko w takiej wersji. Po dokonaniu zakupu, na stronie pojawia sie przewidywana data wysyłki, więc klient wie, kiedy moze spodziewać się paczki. Plusem jest wybór możliwości odbioru książek (kurier do domu, bądź osobisty odbiór w salonie empik). Minusem fakt, że trzeba wydać 150zł, by wysyłka na terenie Polski była darmowa.

zarejestrowany-uzytkownik

27.04.2010

Placówka

Nie zgadzam się (20)
W sklepie internetowym...
W sklepie internetowym empik.com znajdziemy dużą różnorodność produktów. Jeśli chodzi o wybór to jest on o wiele większy niż w tradycyjnym sklepie empik. Kiedy zainteresuje nas dana pozycja, np. książka, można wejść w jej opis i przeczytać opinie innych osób. Zawsze jest informacja o dostępności danego produktu. Towar jest do nas wysyłany lub można samemu odebrać w wybranym salonie empiku (nie płaci się wtedy za transport a za towar płaci się przy odbiorze bez dodatkowych kosztów). Dodatkowym atutem są niższe ceny. Klient otrzymuje mailowe potwierdzenie po złożeniu zamówienia oraz gdy towar jest do odbioru w danym salonie. Jeśli są jakiekolwiek opóźnienia w realizacji zamówienia, natychmiast przychodzi mail, przy czym można w takiej sytuacji zrezygnować z zakupu. Strona jest łatwa w obsłudze przejrzysta.

zarejestrowany-uzytkownik

24.03.2010

Placówka

Nie zgadzam się (29)
Poprzez stronę internetową...
Poprzez stronę internetową www.empik.com zamówiłem bardzo rzadko spotykaną grę planszową. Strona sklepu jest bardzo przejrzysta i czytelna, nie ma żadnych kłopotów z rejestracją i logowaniem. Wyszukiwarka produktów i filtry działają znakomicie. Po odnalezieniu interesującej mnie gry okazało się, że pozostał tylko jeden jej egzemplarz, w salonie Empik w Raciborzu. Z tego powodu przewidywany czas dostawy do Lublina wynosił około 6 dni. Nie zraziłem się tym bo mniej więcej takiego czasu się spodziewałem. Złożyłem zamówienie na dostarczenie gry do jednego z salonów Empik w Lublinie i dzięki temu uniknąłem kosztów przesyłki. Na ekranie podsumowującym zakup, jasno i czytelnie opisane były wszystkie warunki zakupu. Chwilę po zaakceptowaniu zamówienia otrzymałem e-maila z powitaniem i potwierdzeniem złożenia zlecenia. Zamówienie złożyłem we wtorek rano i już po południu otrzymałem kolejny e-mail z informacją, że produkt już jest zapakowany i czeka na dostawę. Bardzo przyjemnym zaskoczeniem był już trzeci e-mail, który otrzymałem w piątek 19.03.2010 z informacją, że przesyłka jest już dostarczona do salonu, który wskazałem w zamówieniu. Cała procedura zamówienia i dostawy została zrealizowana w 2 dni! Bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy udałem się do salonu i tam z uśmiechem na ustach opłaciłem i odebrałem grę. Serdecznie polecam.

_red_

24.03.2010

Placówka

Nie zgadzam się (27)
Około miesiąca temu...
Około miesiąca temu zamówiłem na stronie internetowej empik.pl książkę w języku angielskim. W tym wypadku empik okazał się jedyną księgarnią internetową, która posiadała poszukiwany przeze mnie tytuł. Pod tym względem empik nie ma sobie równych, praktycznie wszystko mogą sprowadzić zza granicy. Jedynym z mankamentów, jest czas oczekiwania. Drugim problemem, jest niezgodność rzeczy, które są w ofercie, a tym co faktycznie można dostać. Miałem niestety możliwość się o tym przekonać. Zamawiając pewną publikację, która była mi bardzo potrzebna, po odczekaniu miesiąca, otrzymałem informację, że niestety książka jest nieosiągalna. Mogę zrozumieć, że od dawna nikt jej nie zamawiał, albo i wcale, i sklep nie był doinformowany o wyczerpaniu się nakładu, ale dlaczego książka dalej widnieje w sklepie internetowym, jako dostępna. W moim wypadku ważnym było zdobycie tej książki na dniach. Szkoda, że się rozczarowałem. Podsumowując empik.pl to księgarnia numer jeden na rynku polskim pod względem asortymentu. Ponadto możliwość odbioru zamówionych artykułów w najbliższym sklepie empik podwyższa standard sieci.

Łukasz_809

28.01.2010

Placówka

Nie zgadzam się (18)
Moja obserwacja dotyczy...
Moja obserwacja dotyczy strony internetowej www.empik.com oraz obsługę złożonego zamówienia drogą on- line. Kilkakrotnie już korzystałam z takiej możliwości zakupów. Sposób taki jest bardzo wygodny między innymi poprzez szeroki asortyment dostępnych towarów, co nie zawsze zagwarantowane mamy w salonie empik, nikt nie ponagla podczas robienia zakupów (np. ze wzgl., że robi się kolejka do kasy), mamy możliwość przeniesienia zakupów do koszyka i opcję powrotu do zamówienia w późniejszym terminie. Witryna sklepu internetowego opracowana jest w bardzo czytelny i profesjonalny sposób. Zanim złożymy zamówienie możemy szukać wybranych pozycji według następujących kryteriów np. nowości, top 10, okazje bądź zawęzić kryteria tylko np. ze względu na asortyment, cenę, dostępność produktu (czas dostawy).Miejsce odbioru zamówienia należy w gestii klienta, bowiem Empik świadczy usługi na terenie całego kraju – możliwy jest odbiór osobisty w salonach /wtedy nie ponosimy opłaty za dostawę zamówienia, opłatę za zamówienie uiszczamy na miejscu gotówką lub kartą/, jak również możliwa jest opcja wysyłki pocztą pod wskazany adres. Ważnym i dogodnym kryterium jest możliwość podglądu, kiedy zamówiony towar byłby do odbioru, kalkulacja kosztów /odbywa się to bez konieczności logowania/. W przypadku podjęcia decyzji o zakupach ten wymóg już istnieje, logowanie odbywa się w sposób łatwy i przejrzysty. Ceny zamówień składanych przez Internet są konkurencyjne, niższe niż w salonach empik. Jak w każdym sklepie, pojawiają się również promocje, upusty w zależności od wartości złożonego zamówienia. Po złożeniu zamówienia dostajemy e-mail, potwierdzający status zamówienia: czas dostawy, cenę, adresy i namiary kontaktowe w przypadku pytań i wątpliwości. Kilkakrotnie zdarzyło się, iż otrzymałam już po kilku godzinach, informację, iż czas realizacji zamówienia został skrócony i gotowe zamówienie już czeka do odbioru. Kilkanaście godzin i już mogę udać się do salonu, mimo wcześniejszej informacji, iż czas dostawy może wynosić ok. 2-3 dni. Nigdy nie musiałam interweniować, gdyż zawsze wszystko było na czas i zgodne z zamówieniem. Towar zamawiany przy odbiorze jest sprawdzany - za zgodność ze złożonym zamówieniem. Miłym akcentem jest maleńki prezent dostarczany do zamówienia – promocyjne saszetki kawy rozpuszczalnej, w sam raz na zimowe popołudnia. Po odbiorze zamówienia, na adres mailowy przychodzi podziękowanie za złożenie i odbiór zamówienia, oraz prośba o wypełnienie krótkiej ankiety – opinii, uwag, co należy zmienić i jak oceniamy sprawność, obsługę zamówienia.

czystairlandia

10.12.2009

Placówka

Nie zgadzam się (24)
Jestem bardzo zadowolona...
Jestem bardzo zadowolona z działania serwisu empik.com we współpracy ze sklepami Empik. W minionym tygodniu składałam zamówienie na kurs multimedialny. Empik.com oferował szeroką gamę produktów z dokładnymi opisami i upustami cenowymi. Po wybraniu produktu mogłam wybrać sklep Empik, w którym za darmo mogłam odebrać zamówienie. Procedura zamawiania jest jasna i szybka, po 2 dniach otrzymałam wiadomość, że produkt już czeka na odebranie. Czas, jaki miałam na pójście do sklepu to 14 dni, co pozwala dogodnie wybrać termin wizyty w sklepie. W międzyczasie otrzymałam jeszcze maila przypominającego o tym, że minęło już kilka dni, ale produkt dalej czeka na mnie w sklepie. Procedura odebrania zamówienia też jest przeprowadzona bardzo sprawnie, bez problemu dostałam zamówienie do ręki, po czym zapłaciłam za nie w sklepie. Naprawdę warto polecić tę formę zamawiania książek, płyt czy innych produktów.

zarejestrowany-uzytkownik

30.11.2009

Placówka

Nie zgadzam się (20)
Postanowiłam zrobić zakupy...
Postanowiłam zrobić zakupy w sklepie internetowym Empik, ponieważ wychodzi taniej. Zamówiłam sporo książek i dwa filmy dla dzieci. Wybrałam dostawę kurierem, który w moim przypadku był bezpłatny więc się bardzo ucieszyłam. Niestety okazało się, że bajki nie są dostępne w danej chwili. Zostałam poinformowana, że mogę poczekać aż bajki będą dostępne i zamówienie zostanie dostarczone lub dostanę część zamówienia a resztę później. Akurat w moim przypadku mi się nie śpieszyło więc wybrałam pierwszą opcję. Na bieżąco byłam informowana o statusie zamówienia. Po tygodniu okazało się, że bajki nie są niestety dostępne. Dostałam więc część mojego zamówienia a pozostała kwota została mi zwrócona. Mimo, że nie udało mi się kupić bajek jestem bardzo zadowolona z obsługi. Bardzo dobry i szybki kontakt. Miła i profesjonalna obsługa. Na pewno w przyszłości skorzystam jeszcze raz z internetowego sklepu Empik i polecę moim znajomym.

Joanna_99

18.11.2009

Placówka

Nie zgadzam się (24)
Sklep empik. com...
Sklep empik. com posiada wiele pozycji, nie tylko książek, ale także płyt i różnych akcesoriów. Zamówiłam książkę i lampkę do książek. Ponieważ mam konto w tym sklepie internetowym już od jakiego czasu, samo zamówienie przebiegło bardzo sprawnie. Otrzymałam potwierdzenie na adres e-mail. Dosłownie następnego dnia otrzymałam wiadomość, iż wybrane przeze mnie rzeczy są już do odebrania w wybranym salonie Empik w Gdańsku przy Al. Grunwaldzkiej 141 (Galeria Bałtycka). Odbiór nie stanowił problemu. Jestem zadowolona, że całe zamówienie przebiegało tak sprawnie.

demo

13.11.2009

Placówka

Nie zgadzam się (26)
Bardzo wygodna forma...
Bardzo wygodna forma zakupów w salonie Empik. Klikasz na empik.com i zamawiasz dostawę do salonu. Unikasz w ten sposób poszukiwania między regałami i dopytywania się obsługi o konkretne pozycje, choć ta oczywiście zawsze służy pomocą. Dodatkowo oszczędzasz czas i pieniądze. Niestety kontakt z obsługą klienta jest dość długi (cały dzień trzeba czekać na odpowiedź) i odnoszę wrażenie, że nie dokładnie czytają pytania zawarte w mailach (zdawkowe odpowiedzi + informacja typu "w razei dalszych pytań pisz lub dzwoń)

zalogowany_użytkownik

28.07.2009

Placówka

Nie zgadzam się (22)
Książkę, którą chciałam...
Książkę, którą chciałam zamówić znalazłam na stronie internetowej sklepu bez żadnych problemów. W krótkim czasie po zamówieniu produktu otrzymałam informację zwrotną na maila o szczegółach zamówienia. Książka przyszła w wyznaczonym przez serwis terminie. W trakcie oczekiwania była możliwość śledzenia etapów transakcji: przygotowania zamówienia, wysłania zamówienia i dostarczenia go do wyznaczonego salonu. Produkt był nie uszkodzony, zgodny z opisem, zapakowany w folię chroniącą przed zabrudzeniem. W środku znajdowała się pełna informacja dotycząca zamówienia. Cena książki niższa przy zamówieniu internetowym niż przy kupnie bezpośrednio w salonie, co jest ogromnym plusem. Serwis i strona internetowa godne polecenia.

zalogowany_użytkownik

11.07.2009

Placówka

Nie zgadzam się (32)
Często zdarza mi...
Często zdarza mi się zamawiać zdjęcia poprzez empikfoto.pl. Na skrzynkę mailową dostaję informacje o bieżących promocjach. Ostatnio skorzystałam i zamówiłam zdjęcia w formacie 15x21 za 0,99 zł. Zdjęcia są ładne i tanie, prosta obsługa stronki. Czas realizacji kolo 7 dni, przy wyborze dostawy - jako odbiór osobisty w wybranym przez siebie punkcie Empik.

Joanna_23

05.07.2009

Placówka

Nie zgadzam się (28)
Sklep ma bardzo...
Sklep ma bardzo rozbudowany asortyment (szeroki, bogaty wybór), oferuje 10% zniżkę. Pozwala na kilka sposobów płatności i odbioru, mi najbardziej odpowiada odbiór osbisty w wybranym sklepie Empik. Dzięki temu nie muszę w księgarni szukać interesującego mnie towaru. Organizacja portalu zasługuje na pochwałę, zasady kupowania, intuicyjny profil użytkownika, informacje o przesyłce aktualizowane na bieżąco, podgląd stanu przesyłki, a także maile informujące o zmianie statusu zamówienia, dzięki temu wszystkiemu, zakupy można zrobić bardzo szybko i wygodnie.

Emilia_88

22.06.2009

Placówka

Nie zgadzam się (15)
Strona internetowa empiku...
Strona internetowa empiku daje możliwość zamówienia prosto do domu wybranego towaru, a nawet - za co duży plus - odbioru osobistego w salonach empik, z czego dziś skorzystałam zamawiając kilka książek. Dzięki zamówieniu internetowemu nie muszę w księgarni poszukiwać interesującego mnie towaru. Niestety często zdarza się, że poszukiwanej pozycji nie ma w magazynie.

Anna_801

18.05.2009

Placówka

Nie zgadzam się (18)
Strona popularnej sieci...
Strona popularnej sieci salonów sklepowych z możliwością zakupu przez internet. Strona główna charakteryzuje się dużą dawką informacji o nowościach dostępnych w serwisie lub w przedsprzedaży, a także reklam, które ułożone są chaotycznie. Przejrzenie obszernego towaru nie wymaga rejestracji i jest intuicyjne, natomiast jego zakup zmusza do założenia konta. Możemy przy tym potwierdzić, lub odrzucić możliwość otrzymywania newslettera na mail. Założenie konta nie jest zbytnio problemowe. Podczas przeglądania towaru można zauważyć informacje o jego dostępności lub sprzedaży z drugiej ręki przez użytkowników, co ustanawia plus dla serwisu. Niestety bardzo często można się spotkać z niedostępnością towaru w każdej możliwości kupna. Produkty są opisane dość skrótowo, ale w sposób pełni satysfakcjonujący, z możliwością dodania własnej opinii - duży plus. Po wybraniu interesującego nas przedmiotu jest on dodawany do koszyka, gdzie uzyskujemy informacje odnośnie dokładnej ceny z dostawą lub bez, w zależności od sposobu doręczenia. Dość dużą wadą jest przypuszczalny czas doręczenia, który odstrasza dość długim oczekiwaniem, podczas, gdy zamówiony towar jest dostarczany w dość szybszym terminie.

zarejestrowany-uzytkownik

14.05.2009

Placówka

Nie zgadzam się (20)
Obserwacja dotyczy zakupów...
Obserwacja dotyczy zakupów w sklepie internetowym sieci Empik. Platforma działa bez zarzutu, ceny niższe niż w salonie i innych księgarniach i niewątpliwy plus: zamówione produkty można odebrać w wybranym salonie, bez zbędnych kosztów. Paczki porządnie zapakowane (do odbioru przez 14 dni) cierpliwie czekają na odbiór. Dodatkowy atut to powiadomienie na skrzynkę pocztową, czy dana przesyłka jest już do odbioru. W przypadku, gdy zamówione artykuły mają różny termin dostarczenia (podany na stronie) wówczas paczka jest dzielona na pół i część zamówienia można odebrać wcześniej.Jedyny drobny minus to kolejka do kasy, ale ten problem zazwyczaj zostaje szybko rozwiązywany przez otwarcie nowych stanowisk.

zarejestrowany-uzytkownik

03.04.2009

Placówka

Nie zgadzam się (24)

empik.com

Dane firmy

miasto

miasto,

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż empik.com?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Rewelacyjnie!
Rewelacyjnie!