Booking.com

(4.60)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP10 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (144 z 768)

Kilka miesięcy temu...
Kilka miesięcy temu dokonałem rezerwacji hotelu w mieście Berlin. Portal rezerwacyjny booking.pl posiada opcję rezerwacji z zapłatą od razu/z blokowaniem środków na karcie kredytowej lub z zapłatą na miejscu w hotelu. Nie zauważyłem, że kliknąłem na opcję zapłata od razu bez możliwości rezygnacji. Bardziej zależało mi na rezerwacji z opcją rezygnacji na dwa dni przed przyjazdem do hotelu, gdyż nie byłem pewien czy będę mógł w tym czasie wyjechać. Napisałem do biura obsługi Klienta booking.pl i przedstawiłem całą sytuację. Obsługa odpisała, co prawda trwało to trochę długo bo około 24 godzin, jednak było to wskazane w e-mailu zwrotnym jaki otrzymałem. Obsługa portalu wskazała w e-mailu, że zrobią wszystko by przychylić się do mojej prośby. Tak też się stało. Hotel pozwolił na odwołanie rezerwacji bez ponoszenia kosztów.

zalogowany_użytkownik

11.06.2015

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Zarezerwowałam przez tę...
Zarezerwowałam przez tę stronę miejsce w hostelu. Bardzo sprawnie działa wyszukiwarka, rezerwacja jest bezpłatna podobnie jak odwołanie rezerwacji. odkąd zapisałam się do newslettera, dostaje świeże informacje o okazyjnych cenach w miejscach, które mnie interesują. Polecam.

Małgorzata_1426

29.04.2015

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Korzystałam z portalu...
Korzystałam z portalu od kilku lat, działanie było bez zarzutu, jeśli nie brać pod uwagę to, że na zdjęciach obiekty wyglądają dużo lepiej niż w rzeczywistości.Ostatnia rezerwacja to pomyłka i porażka. Musiałam zarezerwować dla klienta z Ukrainy na szybko i tanio. Zarezerwowałam, okazało się że oferty nie da się ani zmienić, ani wycofać. Myślałam że "hotel" pobierze kwotę dopiero po pojawieniu się. Klient nie przyjechał i nie skontaktował się. Ale najgorsze, że rezerwacja trwała zaledwie 3-4 godziny, od razu, jak się dowiedziałam, że klient nie przyjedzie, zaczęliśmy dzwonić do "hotelu". Pani odpowiedziała, że wszystko w porządku, że ona zgłasza kartę jako "nieważną", a my mamy poinformować Booking o wypadku losowym. Nawet to potwierdziliśmy dwa razy - dzwonił mąż. Natomiast już 8 marca hotel pobrał całą kwotę za wszystkie odwołane dni, a portalowi Booking.com twierdzi, że nie uprzedzaliśmy i dlatego cała kwota przepada. Booking.com wierzy hotelowi, co jest bardzo frustrujące, ponieważ to klienci utrzymują ten portal, a nie kwatery i nie hostele. Po tym wszystkim zdecydowanie odradzam korzystanie z portalu. Lepiej wyszukać nazwę hotelu i samemu wszystko uzgodnić, nie podając żadnych danych karty. Booking.com bezczelnie przekazuje te dane hotelom i hostelom i później nikt nie wie, na co wykorzysta te dane.

Danziger

13.03.2015

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Serwis internetowy pozwalający...
Serwis internetowy pozwalający na rezerwację noclegów na całym świecie. Bardzo łatwa i intuicyjna obsługa strony internetowej, rzetelne informacje dotyczące noclegów, szeroka oferta.

zarejestrowany-uzytkownik

26.08.2014

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Szeroki przegląd ofert...
Szeroki przegląd ofert hotelowych w całej Europie wraz z informacją o cenie, dostępności hotelu, lokalizacji oraz z dostępem do opinii innych Klientów. W porównaniu do innych portali, ceny w większości wypadków są lepsze. Potwierdzenia przychodzą błyskawicznie z możliwością bezkosztowej modyfikacji, zmian terminu oraz bez opłat za obsługę.

Krystyna_193

09.09.2013

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Zdecydowanie najlepszy portal...
Zdecydowanie najlepszy portal turystyczny oferujący oferty zakwaterowania na terenie całego świata. Wielokrotnie korzystałem z booking.com i oceniam go bardzo wysoko. Duża baza obiektów oraz niskie (promocyjne) ceny pozwalają wybrać dogodne miejsce na spędzenie wakacji. Większość obiektów oferuje możliwość zapłaty na miejscu oraz możliwość anulowania rezerwacji przed samym przyjazdem. Pod względem funkcjonalności strona nie ma sobie równych, dzięki niej z łatwością znajdziemy nocleg w najdalszym zakątku świata. Wygląd i układ portalu zachęca do korzystania z niego.

Piotrek_9

30.08.2013

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Strona dzięki której...
Strona dzięki której można zarezerwować pokój hotelowy/domek/mieszkanie w wielu miejscach na świecie. Korzystałam z niej wielokrotnie przy planowaniu objazdowej wycieczki po Włoszech. Dziś sprawdzić chciałam lokalne oferty z rejonów górskich. Strona jest łatwa w obsłudze, przejrzysta, sortuje wyniki, ma różne opcje wyszukiwania.

Marta_1410

02.10.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Strona internetowa booking.com...
Strona internetowa booking.com jest bardzo przejrzysta. Gdy nie mamy pomysłu na wyjazd na pewno bardzo nam pomoże. Możemy znaleźć na niej atrakcyjne ceny pokoi - promocje. Możemy również pobrać aplikację na telefon komórkowy. wyjeżdżałam już kupując bilet w serwisie booking.com i byłam bardzo zadowolona. Nawet jeżeli nie wiemy gdzie dokładnie chcemy wyjechać na pewno odwiedzając stronę na coś interesującego się zdecydujemy.

Beatkuś

18.09.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
strona internetowa przyjazna...
strona internetowa przyjazna dla klienta, cena nie odbiegała od tej zapłaconej w hotelu, dość obszerne informacje dotyczące samego hotelu jak i przydatne informacje jak dojechać do obiektu. przydatne zdjęcia obiektu jak i samego pokoju i łazienki. możliwość zrezygnowania z rezerwacji bez ponoszenia kosztów rezygnacji.

wald1

03.08.2012

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Bardzo przydatna strona....
Bardzo przydatna strona. Korzystałam z niej podróżując po Skandynawii. Na stronie są oferty apartamentów hoteli oraz innych miejsc, gdzie można znaleźć nocleg. Każdy znajdzie coś dla siebie, od 5 gwiazdkowych hoteli po miejsce w 10 osobowym pokoju w hostelu. Ta strona to dobre, przejrzyste źródło informacji. Zaglądam na nią zawsze, gdy wybieram się w podróż.

Monika_1932

25.07.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Świetna wyszukiwarka ciekawych...
Świetna wyszukiwarka ciekawych hoteli i bardzo przyjazny portal rezerwacyjny. Dosyć często podróżujemy, prawie zawsze sami organizujemy swoje wyprawy. Z tego portalu skorzystaliśmy podczas wypadu do Pragi. Wybraliśmy pobyt w przepięknej dzielnicy, a hotel okazał się dokładnie taki jak jego opis w booking.com. Rezerwację zrobiliśmy bez problemu, a zapłaciliśmy dopiero w recepcji. Polecam

Dubrovnik

18.07.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
W związku z...
W związku z koniecznością znalezienia noclegu w Wałbrzychu uruchomiłem przeglądarkę internetową, która skierowała mnie na stonę booking.net poprzez którą można dokonać wyszukania i rezerwacji pobytu w hotelach. Portal ma mało czytelny layout, zbyt dużo mało istotnych informacji przy opisach hoteli. Strona mało czytelna, kiepsko dobrana paleta barw. Bardzo kiepski sposób wykonywania rezerwacji (firma wyciąga dane i numery kart kredytowych) lepiej wejść na stronę danego hotelu i bezpośrednio z niej dokonać rezerwacji.

zarejestrowany-uzytkownik

02.07.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Dość praktycznie wykonana...
Dość praktycznie wykonana strona, na której można znaleźć równie atrakcyjne noclegi hoteli nie tylko w miastach w Polsce, ale też na całym świecie. Na stronie zamieszczono bardzo praktyczną wyszukiwarkę, dzięki której szukanie noclegu jest jeszcze łatwiejsze i szybsze. Można też wybrać bezpośrednio miasta, z wszystkich zamieszczonych na stronie głównej i w ten sposób równie szybko znajdziemy upragniony nocleg.

Poziomka

02.07.2012

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Szukałem noclegu w...
Szukałem noclegu w Wilnie, interesował mnie niedrogi hotel w centrum, ze śniadaniem. Porównałem oferty kilku portali w zakresie i cena na booking.com była zdecydowanie najbardziej atrakcyjna, widać, że mają wynegocjowane naprawdę dobre stawki z obiektami noclegowymi, bo na booking.com cena była znacznie niższa niż na oficjalnej stronie internetowej tego hotelu. Przed dokonaniem rezerwacji sprawdziłem lokalizację hotelu na mapie i opinie o nim napisane przez innych klientów, wszystko to zrobiłem na tej samej stronie. Zasady rezerwacji są jasne, dobrze opisane, natychmiast po wprowadzeniu danych karty kredytowej otrzymałem na maila potwierdzenie dokonanej rezerwacji. W razie potrzeby można skontaktować się z infolinią (czynna całą dobę, 7 dni w tygodniu) – to dodatkowy atut. Obsługa na infolinii jest bez zarzutu.

Born

18.06.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Otrzymałem dziś kolejnegoi...
Otrzymałem dziś kolejnegoi maila od booking.com z zaproszeniem do konkursu organizowanego na facebooku. Firma regularnie przysyła mi przynajmniej raz w tygodniu najciekawsze oferty noclegów w kraju i za granicą. Często planując wyjazd korzystam z usług rezerwacyjnych za pomocą bookingu, bo te rezerwacje są pewne i bezpieczne. Ponadto wybór możliwości noclegu jest ogromny, a każda oferta udokumentowana zdjęciami i opisami innych użytkowników. System rezerwacji jest bardzo prosty, a sam serwis internetowy firmy bardzo ciekawy i atrakcyjny. Firma bardzo szybko reaguje na potrzebny kontakt z klientem. Bardzo przydatny, pożyteczny i rzetleny serwis turystyczny!

Stanisław_76

11.06.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Bardzo przydatna strona....
Bardzo przydatna strona. Korzystam z tego serwisu ilekroć planuję wyjazd, szczególnie zagraniczny. Ostatnio rezerwowałam noclegi w Pradze. Bez problemu wyszukałam na podstawie odpowiednich parametrów doskonałą miejscówkę w stolicy Czech. Infolinia i obsługująca ją kobieta była bardzo przydatna, uzyskane informacje były niezwykle wyczerpujące. Polecam!

Małgorzata_1623

06.06.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Często korzystam z...
Często korzystam z portalu www.booking.com Gdy szukam noclegu w hotelu zawsze sprawdzam tam ceny, potem porównuję z innymi portalami i ostatecznie bardzo często tam właśnie dokonuję rezerwacji, bo często ich ceny są naprawdę konkurencyjne, niższe niż gdzie indziej. Znajdziemy tam szeroki wybór hoteli różnej klasy, w różnych częściach świata. Strona jest w języku polskim, istniej możliwość sprawdzenia cen w różnej walucie. Przy hotelach umieszczone są opinie użytkowników o tych obiektach, co ułatwia wybór najlepszego miejsca. Strona jest prosta w obsłudze, funkcjonalna, intuicyjna, a proces rezerwacji bezpieczny, potwierdzenie otrzymuje się na maila. Szata graficzna jest dość uboga, bez zbędnych ozdobników – w tym przypadku to dla mnie zaleta, nic nie odwraca mojej uwagi.

Karolina_962

04.06.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Często w poszukiwaniu...
Często w poszukiwaniu hotelu lub pensjonatu korzystam z e strony booking.com. Strona jest bardzo profesjonalnie zrobiona i bardzo łatwa w obsłudze. Wybór hoteli i miejsc noclegowych jest imponujący, a ceny oferowane przez serwis znacznie niższe niż bezpośrednio w hotelu. Wszystkie hotele są bardzo dobrze opisane, pokazane są zdjęcia, mapy oraz - co bardzo ważne - opinie innych internatów. system rezerwacyjny jest prosty w obsłudze. Niemal natychmiast po rezerwacji otrzymuje się na maila potwierdzenie rezerwacji, wraz z wszystkimi potrzebnymi do podróży szczegółami. Za zarezerwowany nocleg płaci się dopiero w hotelu. Dzięki serwisowi można też bez problemu zarządzać swoją rezerwacją. Bardzo dobry kontakt z obslugą portalu przez infolinię lub maila.

Stanisław_76

19.05.2012

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Sporo podróżuję i...
Sporo podróżuję i większość wyjadów organizuje sobie sam. Zależy mi na tym, żeby za jak najniższą cenę znaleźć jak najbardziej dogodne noclegi, w czym bardzo pomocny jest portal booking.com. Znajdziemy tam propozycje zakwaterowania w wielu miejscach świata. Portal zrobiony jest czytelnie, funkcjonalnie. Jest w języku polskim i jest bardzo prosty w obsłudze. Do wyboru mamy rozmaite kryteria wyszukiwania - według ceny, standardu, opinii, popularnosci, odległości od centrum itp. Opisy poszczególnych obiektów są dokładne i szczegółowe, zawierają zdjęcia i pokazują usytuowanie na mapie. Możemy też przeczytać opinie o danym miejscu osób, które korzystały z jego usług. Przy każdej ofercie rzetelne informacje o zasadach rezerwacji i jej zmiany czy anulacji. Szybki proces rezerwacji. Do niedawna przyznał bym temu portalowi najwyższą ocenę, ostatnio miałem jednak poraz pierwszy kontakt z pracownikiem infolinii, z którego nie jestem zbyt zadowolony.

Born

10.07.2011

Placówka

Nie zgadzam się (4)
Strona www.booking.com jest...
Strona www.booking.com jest w/g mnie przykładem bardzo dobrej organizacji i prezentacji oferty noclegowej na całym świecie. Można czytać oferty i opinie użytkowników w wielu językach świata, oferta dostępna jest od kategorii 1* do 5*, pensjonaty, hotele, hostele, apartamenty, rent-a-car, odległość od stacji pkp i lotniska. Drukowane są zdjęcia obiektów, mapki dojazdów i najblizsze punkty orientacyjne. Jasno przekazane informacje o wyposażeniu pokoju, śniadaniach, usługach. Ceny noclegów są preferencyjne dla użytkowników booking.com. Korzystałam już z rezerwacji do Oslo, Kopenhagi, Wilna, Krakowa, Gniewu i Rabki. Jeszcze się nie zawiodłam. Obsługa bardzo sprawna, prawie natychmiast przychodzi potwierdzenie rezerwacji na e-mail, warunki dokonania zmian lub odwołania określone są jasno i precyzyjnie.

LaMarija

06.07.2011

Placówka

Nie zgadzam się (0)

Booking.com

Portal został założony w 1996 roku w Amsterdamie Booking.com z małego holenderskiego start-upu stał się jedną z wiodących firm turystycznych online na świecie. Booking.com jest częścią Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG), a jego misją jest ułatwienie wszystkim odkrywania świata.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Booking.com?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Wszystko jest okej
Wszystko jest okej