Ochnik

(3.66)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (255 z 502)

Byłem wiernym klientem...
Byłem wiernym klientem marki OCHNIK do czasu kiedy zmuszony byłem zareklamować pękniętą w poprzek podeszwę zakupionego u nich obuwia. Jak się okazuje zostałem obarczony winą dlatego, że obuwie było używane a pęknięcie powstało na skutek eksploatacji. Jestem bardzo rozczarowany podejściem firmy OCHNIK do złożonej reklamacji i do stałego klienta, któremu przez 42 lata nigdy nie pękła podeszwa.

Klient_U8Ugl

19.09.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Super produkty
Super produkty

Klient_Mpz5

10.06.2022

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Świetna i miła...
Świetna i miła obsługa.

Monika_6

09.06.2022

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Produkty najwyższej jakości,...
Produkty najwyższej jakości, obsługa zawsze profesjonalna.

Klient_iY6X

08.06.2022

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Życzę, naprawdę powodzenia...
Życzę, naprawdę powodzenia w sprzedaży, z pewnością link wysłany przez Państwa o możliwości zakupu pociętych kurtek się także przyda do reklamy firmy Ochnik. Sylwia Bryczek

Niezweryfikowany Klient_m5UE

19.05.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Jestem bardzo zadowolona...
Jestem bardzo zadowolona z zamówienia! Zakupiłam portfel dla mojego taty, który okazał się hitem! Mój tata bardzo niszczy wszystkie portfele, a ten do dnia dzisiejszego wygląda jak nowy i dopiero co zakupiony! Postanowiłam zakupić taki portfel dla mojego chłopaka i tutaj także strzał w dziesiątkę. Naprawdę bardzo fajny mają asortyment, dobry jakościowo, a portfele z tego sklepu to dla mnie coś niesamowitego. Teraz zakupiłam portfel dla mojego dziadka, polecam :)

Klient_WvI9

17.03.2022

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Bardzo lubię ten...
Bardzo lubię ten sklep. Ciekawy towar, interesujące promocje. Sklep czysty, przejrzyste ułożenie towaru. Obsługa na bardzo dobrym poziomie. Panie miłe, pomocne.

Alimali

31.12.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Trudnosci pracownika w...
Trudnosci pracownika w udzielaniu odpowiedzi klientom.

Bogumiła_7

31.12.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Bardzo zła obsługa,...
Bardzo zła obsługa, nie odbierają telefonu

Niezweryfikowany Klient_bHBL

27.12.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Ochnik bardzo zła...
Ochnik bardzo zła obsługa, jeśli chodzi o reklamacje to Pani miała dosłownie nerwy i problem z pisaniem. Rozpatrująca reklamacje Pani (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) Wysłała kurtkę i wyjaśniała podtrzymując opinie ze ta kurtka jest ok. Nie mając już jej żeby sprawdzić moje słowa. Dla mnie totalne dno. Marka się skończy. Proszę zobaczyć opinie jak spadły. Jednak Internet tez ma wpływ na sprzedaż.

Niezweryfikowany Klient_Dy4N

17.12.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Tragedia… Kupiłam walizkę 2...
Tragedia… Kupiłam walizkę 2 lata (już wtedy przesyłka była opóźniona). Walizka była rzadko używana i ostatnio pękła w 2 miejscach. Od razu widać, że materiał gorszy niż w innych walizkach renomowanych firm, a nawet stara walizka z marketu była zrobiona z solidniejszego materiału. Tydzień temu wysłałam formularz reklamacyjny i zamówiłam kuriera. Niestety firma to zignorowała. Dopiero, gdy przez formularz na stronie zgłosiłam problem, kazali mi wysłać formularz jeszcze raz. Po kilku godzinach reklamację odrzucili na podstawie opisu, a produktu nawet nie widzieli. Dziś piszę w tej sprawie jeszcze do Rzecznika Praw Konsumenta i zobaczę, co mi doradzą. Niestety innej jakości i podejścia do klienta spodziewałam się po firmie Ochnik.

Niezweryfikowany Klient_1nJW

02.12.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Kupiłam kurtkę 350...
Kupiłam kurtkę 350 zł. Po wypraniu zgodnie z zaleceniami (30 st., w płynie do delikatnych rzeczy) wypełnienie poprzemieszczało się. W niektórych miejscach został sam cienki materiał, na tyłku zrobił się kaczy kuper. Reklamacji nie uwzględniono. Kazano mi iść do pralni. NIE POLECAM ZAKUPÓW W TYM SKLEPIE

Niezweryfikowany Klient_Lk3S

28.11.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Sklep internetowy nieprofesjonalny...
Sklep internetowy nieprofesjonalny złożyłam zamówienie i opłaciłam. Zamówienie nie zostało zrealizowane i dopiero po mojej interwencji uzyskałam tylko pokrętne tłumaczenie że nie ma towaru. Nie rozumiem takiego tłumaczenia jak można przyjąć zamówienie i pieniądze za nie a potem powiedzieć że brak towaru. Teraz czekam za zwrotem pieniędzy. Wielkie rozczarowanie tym bardziej że miał to być prezent. Gdybym nie zadzwoniła nie wiem jak długo bym czekała za towarem bez wyjaśnienia.

Niezweryfikowany Klient_KhQg

17.11.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Nie polecam!!! Kupiłam...
Nie polecam!!! Kupiłam kozaki zamszowe, które po 4 miesiącach użytkowania pękły na szwie w górnej części stopy. Oczywiście reklamację odrzucono twierdząc, że to uszkodzenie powstało na skutek niewłaściwego użytkowania!!!. Uzyskałam opinię od rzeczoznawcy biegłego sądowego, że jest to ewidentnie wada fabryczna. Wysłałam reklamację ponownie i oczywiście odpowiedź, że nie zgadzają się z opinią rzeczoznawcy. Jedyne co zostaje to iść do sądu. Omijajcie ten sklep szerokim łukiem jeśli chcecie zaoszczędzić i pieniądze i nerwy!!!

Klient_Aegq

15.10.2021

Placówka

Garwolin, Stacyjna 8b

Nie zgadzam się (0)
Reklamacja w tym...
Reklamacja w tym sklepie nie jest uwzlędniana. Po kilku miesiącach użytkowania torebki pasek cały popękał. Reklamacji nie uwzględniono, bo to jest złe użytkowanie lub naturalne zużycie. Torebki z ekoskóry mają dłuższą żywotność niż te z Ochnik. Totalna ignorancja ze strony firmy Ochik. Nie polecam sklepu.

Niezweryfikowany Klient_WU31

21.08.2021

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Do momentu zakupu...
Do momentu zakupu super. Gdy przychodzi do reklamacji to umywają ręce wciskając kit,że materiał popękał na krawędzi zewnętrznej od tarcia, gdzie nie ma możliwości-brak styku z ciałem. Nie warto wydawać nawet 1 zł w tym sklepie!!

Niezweryfikowany Klient_NCnd

24.06.2021

Placówka

Garwolin, nie dotyczy

Nie zgadzam się (0)
tragedia - torba...
tragedia - torba meska skorzana za 599 zl po 6 miesiacach zaczela pekac na raczkach - szjas jakich malo reklamacja uznana ale czas naprawy nie dopuszczalny po karczemnej awanturze i pismie od rzecznika laskawie oddali torbe po 1,5 miesiaca nie polecam coraz gorsza jakosciowo oferta

Niezweryfikowany Klient_UjLx

27.05.2021

Placówka

Opole, Wrocławska 154

Nie zgadzam się (0)
Na torebki daja...
Na torebki daja 2 lata gwarancji a po pol roku totebka sie rozpada. Reklamacja odrzucona. Szajs jakicj mało nigdy więcej nie kupię nic z tej firmy

zarejestrowany-uzytkownik

30.04.2021

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Reklamowałam botki zimowe,...
Reklamowałam botki zimowe, które po roku i dwóch miesiącach użytkowania pękły na zgięciu. Moja reklamacja została odrzucona jako bezpodstawna. Dziwne.Jeszcze mi się nie zdarzyło się aby skórzane buty tak pękły. Wnioskuję wątpliwą jakość surowców do produkcji obuwia. Jestem rozczarowana produktem jak i postawą firmy. Na pewno tak tego nie zostawię.

Klient_A5pL

20.02.2021

Placówka

Rybnik, Chrobrego 1

Nie zgadzam się (0)
Panie bardzo miłe...
Panie bardzo miłe i pomocne. Doradziły. Kupowanie rękawiczek dla mężczyzny na prezent to nie lada wyzwanie. Dzięki fachowej pomocy udało się trafić z rozmiarem.

Paulina_902

11.02.2021

Placówka

Grudziądz, ul. Chełmińska

Nie zgadzam się (0)

Ochnik

Ochnik funkcjonuje na rynku od 1989 roku i jest to jedna z najbardziej rozpoznawalnych polskich marek produkująca skórzaną galanterię i odzież. W ofercie marki znajduje się także kolekcja tekstylna odzieży lekkiej, nowoczesne walizki i akcesoria podróżnicze. Produkty cechują się najwyższą jakością wykonania, niepowtarzalnym wzornictwem i perfekcyjnym wykończeniem. Podczas swojego rozwoju firma kieruje się tworzeniem kultury organizacyjnej opartej na wzajemnym szacunku, uczciwości i zaufaniu.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Ochnik?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?

Bardzo źle.
Bardzo źle.