ENEL-MED

(3.33)

Dodaj opinię

Firma otrzymała Godło Gwiazdy Jakości Obsługi.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (530 z 846)

Byłam umówiona na...
Byłam umówiona na pilna wizytę do lekarza na 12.11.2020 na godzinę 9:20. W dniu 11.11.2020 o godz. 20:56 otrzymałam sms zawierający prośbę o pilny kontakt w sprawie zmiany terminu wizyty oraz numer telefonu, pod który miałam zadzwonić. Dzwoniłam pod wskazany numer trzy razy, niestety nikt nie odebrał, po dłuższym oczekiwaniu przy tel. powtarzała się informacja, aby zadzwonić później. W treści sms-a, który otrzymałam nie poinformowano mnie o odwołaniu wizyty. Podobne sytuacje miały miejsce już wcześniej.

Niezweryfikowany Klient_6zJt

12.11.2020

Placówka

Warszawa, Jana Pawła II

Nie zgadzam się (0)
W dniu 27...
W dniu 27 stycznia 2020 po wizycie u dr (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) umówiłem następną wizytę w drugiej połowie czerwca. Wykonałem przed wizytą zlecone badania i niestety otrzymałem suchą informację że moja wizyta jest odwołana. Żadnych przeprosin, żadnych wyjaśnień ani propozycji wizyty w możliwie krótkim terminie. Zmuszony zostałem poprzez Call center umówić wizytę w normalnym trybie to jest dopiero na 2 listopada br. I znów to samo, w sobotę 30 października o godz 18 15 (a więc po godzinach pracy call center) otrzymałem SMS że moja wizyta zostaje odwołana. Żadnych przeprosin, żadnych wyjaśnień ani żadnej propozycji w miarę szybkiej wizyty. Jeżeli tak ma wyglądać system leczenia i opieki nad pacjentem w Enel-Med to ja winszuję. Mam nadzieję, że ktoś z dyrekcji przyjrzy się systemowi rezerwacji i odwoływania wizyt z winy Enel-Med i zastosuje nowy model ze słowem przepraszam i propozycjami (przynajmniej 2-ma) wizyty w krótkim terminie a nie w perspektywie półrocznej. z poważaniem Ludwik Nowakowski (425967)

Niezweryfikowany Klient_73xq

03.11.2020

Placówka

Warszawa, Aleje Jerozolimskie 179

Nie zgadzam się (0)
Bardzo słaba jakość...
Bardzo słaba jakość i poziom rozmowy z klientem; brak aktywności w rozwiązaniu problemu, przerzucenie winy na klienta - brak profesjonalizmu.

Niezweryfikowany Klient_coDr

21.10.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Mam abonament od...
Mam abonament od lat, ale coraz bardziej mnie irytują. Organizacyjnie beznadziejni - nie mozna sie zapisać na badanie z dużym wyprzedzeniem bo nie ma grafiku, jak grafik już jest, to oczywiście pełny i proszę się dowiadywać. Dowiadywać można się do samej smierci. Wzięli kasę z abonamentów, kupili za to sprzęt do diagnostyki, a zapisów w abonamencie nie ma bo brak wolnych terminów. Ale jak pacjent chce zapłacić to oczywiście terminy są. Po prostu słaba firma. Omijać z daleka. (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Klient_rvxv

20.10.2020

Infolinia

Nie zgadzam się (1)
Błyskawiczna obsługa, Panie...
Błyskawiczna obsługa, Panie z infolinii dzwoniły do mnie cierpliwie 2 dni by podać termin dogodnej wizyty w wybranej lokalizacji (Ostrobramska 75C W-wa). Umówiony termin i na wizytę kwalifikacyjną do szczepienia i na szczepienie błyskawicznie! Wszystko wytłumaczyły Panie w recepcji, Pan Doktor szybko, rzeczowo wypełnił ankietę, zbadał i zakwalifikował do szczepienia- wszystko w miłej atmosferze. Pani Pielęgniarka bardzo miła, mega sprawnie, szybko i bezboleśnie zaszczepiła, pouczyła co i jak się może dziać po szczepieniu, wydała zaświadczenie o szczepieniu, przemiła osoba! Jestem pod wrażeniem profesjonalizmu i szybkości oraz jakości obsługi - polecam!!!

Niezweryfikowany Klient_549U

16.10.2020

Placówka

Łódź, ul. Drewnowska 58

Nie zgadzam się (0)
Obiecali mi opis...
Obiecali mi opis rezonansu w przeciągu 4 dni . właśnie czekam 11 dzień i nadal nie mam opisu. dodzwonić się do nich to mega wyzwanie - podobno mam otrzymać komplet wyników za następne 4 dni i tak zwodzą... szkoda gadać! Oczywiście swoje brudne ręce po pieniążki wyciągają od razu!!! szkoda, że potem mają klienta gdzieś. Byłem tam pierwszy i ostatni raz! Radzę omijać ich szerokim łukiem!!! (opinia zmoderowana przez administratora z uwagi na treść)

Niezweryfikowany Klient_QY3Q

14.10.2020

Placówka

Warszawa, ul. Prystora 8

Nie zgadzam się (0)
Byłam ostatnio na...
Byłam ostatnio na wizycie z wynikiem RTG żeber u lekarza ortopedy. Otrzymałam szczegółowe wyjaśnienia i odpowiedzi na wszystkie pytania. Dowiedziałam się o wielu sprawach, o których wcześniej nie miałam pojęcia, bo to nie pierwsze RTG żeber. Mówiąc krótko czuję, że trafiłam w dobre ręce. Polecam Pana Doktora. Pozdrawiam M.M.

Niezweryfikowany Klient_JwXw

09.10.2020

Placówka

Poznań, Pl. Wiosny Ludów 2

Nie zgadzam się (0)
Z początku po...
Z początku po przejściu z Medicoveru i Luxmedu myślałem że firma jest super. Jednak im dalej w las tym więcej drzew. Ale do rzeczy: umówienie się do specjalisty lub na badanie w terminie dogodnym dla ciebie graniczy z cudem. Paniom recepcjonistkom w oddziałach najlepiej wychodzi mierzenie temperatury- umawianie wizyt "proszę zadzwonić na infolinie". Szczepienia na grypę niedostępne chociaż są w abonamencie. Rozmowa z panienką na infolinii: nie mamy szczepionek i co nam zrobisz zupełnie jak z szatniarzem z Misia. Totalna ignorancja i zlewanie klienta. Biorą pieniądze w abonamencie za szczepienie przeciw grypie ale nie są w stanie zapewnić obsługi. Radzę wszystkim omijajcie to coś chyba że lubicie płacić za coś czego nie dostaniecie. Luxmed i Medicover przynajmniej potrafili przeprosić za swoją nieprofesjonalność, Enel Med ma na klienta wyjechane.

Niezweryfikowany Klient_0ZN5

07.10.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (1)
Polecam korzystam od...
Polecam korzystam od lat

Niezweryfikowany Klient_Sfi7

06.10.2020

Placówka

Poznań, ul. Maltańska Malta

Nie zgadzam się (0)
Ok
Ok

niezalogowany-uzytkownik

06.10.2020

Placówka

Katowice, ul. Ligocka

Nie zgadzam się (0)
Polecam
Polecam

niezalogowany-uzytkownik

06.10.2020

Placówka

Warszawa, ul. Malborksa 47

Nie zgadzam się (0)
na pobranie krwi...
na pobranie krwi czekam 22 dni i muszę jechać na inną dzielnicę gdyż w punkcie wybranym pobierają krew tylko ciężarnym. Sukces taki iż na usg czekałam tylko 6,5 miesiąca i akurat zwolnił się termin hura. Nie wiem po co płace nie małą składkę co miesiąc skoro nie mogę normalnie o czasie wykonać badań krwi i nie wspomnę już o usg. Szybciej człowiek w szpitalu wyląduje niż enelmed zrobi badania. Ps usg żylaków skierowanie dostałam niestety od roku nie ma lekarza, który by usg wykonał luxus :(

niezalogowany-uzytkownik

02.10.2020

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Uzyskanie terminu do...
Uzyskanie terminu do pobrania krwi dla dziecka w Krakowie graniczy z cudem. Od 3 tygodni dzwonię co drugi dzień na infolinię z prośbą o termin na pobranie krwi u dziecka zgodnie z zelceniami lekarza w połowie października. Od 3 tygodni uzyskuję informajcję, że Oddział ul. Wadowicka nie posiada jeszcze grafiku i proponują mi termin pobrania krwi w listopadzie ! i to na godzinę np. 11:40, gdzie dziecko ( 4 letnie) powinno być na czczo, wiec trudna sprawa. Będąc w Oddziale w Krakowie stacjonarnie dopytując się o termin, Panie rozkładają ręce, na Infolinii, zbywają mnie jednym stwierdzeniem, proszę dzwnoić w późniejszym terminie, ponieważ nie mamy wolnych terminów lub grafiku ...

Niezweryfikowany Klient_ISfT

01.10.2020

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Obsluga w ogole...
Obsluga w ogole nie kontroluje kogo zapisuje i gdzie, zero kontaktu dzien przed o ktorym zapewniali, caly dzien probowalam sie dodzwonic i zaden z konsultantow nie podnosi sluchawki, GORSZEJ GRUPY MEDYCZNEJ JIZ ENEL-MED NIE MA

zarejestrowany-uzytkownik

30.09.2020

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Po przeprowadzonym badaniu...
Po przeprowadzonym badaniu usg piersi lekarz zarekomendował biopsje. Z uwagi na to, ze pewne źródła wskazują, iż równie skuteczna jest sonoelastografia, postanowiłam że w pierwszej kolejności poddam się właśnie temu badaniu, aby nie narażać się na ból i dyskomfort (biopsja). Przeszukałam internet w celu znalezienia odpowiedniej placówki, w której mogłabym poddać się badaniu, napotkałam na stronie formularz. Wypełniony, po kilku minutach oddzwania konsulat z informacja ze nie wykonują tego badania, stad moje pytanie i zdziwienie. W jakim celu zostawiłam swoje dane kontaktowe? Aby firma Enel-Med poinformowała mnie, ze nie świadczą tego rodzaju usługi, pomimo że na stronie widniej info; cyt. „Oddziały w których możesz skorzystać z usługi oddział centrum Warszawa. Proszę poprosić it aby zdjęło formularz, jeśli firma Enel-Med nie oferuje tego badania! Uważam ze wyciąganie danych i wprowadzania pacjenta w błąd w dzisiejszych czasach jest dużym nieporozumieniem, mało profesjonalne i raczej nietaktowne. Bardzo niemile doświadczenie przy i tak sporym zmartwieniu zdrowotnym.

Niezweryfikowany Klient_GiOr

30.09.2020

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Porażka, utknęłam chora...
Porażka, utknęłam chora w domu. Uruchomiona od niedawna opcja e-wizyt wydawała się najlepszym rozwiązaniem. Enel-med to jedna z placówek która od ręki oferowała telefoniczną konsultację z lekarzem. Utworzyłam więc konto, zapłaciłam za "wizytę" i oczekiwałam na telefon. Pani doktor standardowo zadała kilka pytań po czym wymieniła leki (żadne z nich nie BYŁO na receptę) które powinnam zażywam. Dodała również, że zalecenia znajdą się w aplikacji mobilnej w zakładce "archiwum wizyt". Po zakończeni rozmowy ściągnęłam więc aplikację aby zobaczyć jakie leki musze kupić (oczywiście nazw nie zapamiętałam, ani dawek). Okazało się, że opcja dostępu do zaleceń wystawionych po wizycie jest "niedostępna dla konta prostego" Na infolinii dowiedziałam się, że aby rozszerzyć swoje konto i zobaczyć zalecenia muszę pojawić się osobiście w placówce Enelmedu i wypełnić formularz. Kpina! Nie po to zapłaciłam 130zł za telefoniczną wizytę, żeby zaraz potem lecieć do odziału żeby dowiedzieć się co lekarz przepisał... pieniądze wyrzucone w błoto, NIE POLECAM!!!!

Niezweryfikowany Klient_BfbB

23.09.2020

Kontakt online

Nie zgadzam się (0)
Teleporada podczas której...
Teleporada podczas której miałam możliwość poznania pani doktor, dowiedziałam się więcej niż u specjalisty! Miała dla mnie czas, odpowiedziała na wszystkie pytania rzeczowo i konkretnie, pokierowała dalej. (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO) Gorąco polecam!!

zarejestrowany-uzytkownik

11.09.2020

Infolinia

Nie zgadzam się (0)
Jestem bardzo zadowolona...
Jestem bardzo zadowolona z usług pielęgniarskich. Polecam

Niezweryfikowany Klient_5bmX

10.09.2020

Placówka

Kraków, ul. Pawia 5

Nie zgadzam się (0)
TRAGEDIA, już wiem...
TRAGEDIA, już wiem dlaczego Pan specjalista miał wolny termin z dnia na dzień i wolny gabinet gdy przyszłam na wizytę 20 min przed czasem. Przyszłam do lekarza z podejrzeniem plackowatego łysienia. Po badaniu jak większość lekarzy w Enel - medzie nie rozpoczyna rozmowy tylko trzeba pytać ....tak tez było w tym przypadku, usłyszałam nooo tak plackowate łysienie..... Zapytałam zatem czy może być więcej ognisk, ponieważ to zauważyłam bo je łatwo zauważyć, być może mam inne powiedziałam, na co usłyszałam odpowiedź UWAGA !!!! - Ma Pani kogoś w domu? niech Pani sprawdzi Zaniemówiłam..... Reszty nie bede opowiadać, bo to nie ma sensu TRAGEDIA, to nie jest lekarz, to nie jest człowiek, nie wiem jak to określić.... (dane osobowe pracownika usunięte przez administratora - RODO)

Niezweryfikowany Klient_N7gs

28.08.2020

Inna forma kontaktu

Nie zgadzam się (0)
Terminy do jakiegokolwiek...
Terminy do jakiegokolwiek lekarza są z kosmosu. Na pobranie krwi też. W zasadzie aplikacja nie pokazuje żadnych terminów. Mam pakiet medyczny z pracy, więc korzystam, ale z własnej woli na pewno nie wybrałabym Enelmedu. Dopłacam 100 zl każdego miesiąca żeby moja 10 miesięczna córka tez miała dostęp do Enelmedu, a tam - alergolog i laryngolog do których trzeba czekać pół roku i pediatra na telewizycie... Nawet dermatologa nie ma. No śmiech na sali. Gdyby nie to, że nie mogę zrezygnować przez rok, to już dawno bym to zrobiła, bo to pieniądze wyrzucone w błoto.

Niezweryfikowany Klient_B5UD

21.08.2020

Placówka

Kraków, ul. Pawia 5

Nie zgadzam się (0)

ENEL-MED

Firma ENEL-MED świadczy usługi medyczne na terenie całego kraju. W skład grupy wchodzą przychodnie wieloprofilowe, dwa szpitale, oddziały diagnostyki obrazowej oraz specjalistyczne kliniki: medycyny estetycznej oraz sportowej. Na chwilę obecną ENEL-MED zatrudnia ponad 1800 lekarzy pracujących w 60 specjalizacjach oraz obsługuje 700 tys. pacjentów. Firma w swojej ofercie posiada również pakiety medyczne dla firm z których korzysta już ponad 5000 przedsiębiorstw.

Czy te firmy wypadają lepiej niż ENEL-MED?

Ktoś 7 dni temu dodał opinię na temat tej firmy

Fatalnie.
Fatalnie.
Zgadzasz się?