WÓLCZANKA

(4.39)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (349 z 704)

Szukałam koszuli na...
Szukałam koszuli na spinki dla mojego mężczyzny. A sklepów z męską odzieżą jest jednak sporo mniej niż z damską więc postanowiłam wybrać ten właśnie sklep. Nie jest on duży ale asortyment zróżnicowany. Witryny sklepowe czyste, na półkach bark widocznego kurzu. Poprosiłam Panią o pomoc aby pokazała mi dostępne koszule na spinki. Nie było zbyt dużego wyboru, poza tym jakość miała wiele do życzenia. Pani widać nie była zainteresowana sprzedażą ponieważ, na moje pytanie która z białych mogłaby mi polecić stwierdziła, że nie wie. Oczekiwałam zupełnie innej odpowiedzi. I innego podejścia, odniosłam wrażenia, że Pani chce abym jak najszybciej opuściła sklep

Marta_863

16.11.2010

Placówka

Bielsko-Biała, Mostowa 5

Nie zgadzam się (0)
Salon mody dla...
Salon mody dla młodych ludzi. Tu znajdziesz kolekcje zaprojektowane specjalnie z myślą o naszych klientach: młodych, aktywnych, otwartych na świat i nowości, pragnących podążać za najnowszymi trendami. Sezonowe kolekcje i szeroka oferta obuwia wraz z licznymi akcesoriami to wszystko, co może potrzebować nowoczesna kobieta i mężczyzna, dlatego ubrania i buty proponowane są w stylu sportowym, weekendowym, miejskim i wieczorowym.

Agnieszka_2177

07.11.2010

Placówka

Szczecin, al. Wyzwolenia 18

Nie zgadzam się (0)
sprzedawca który obsługiwał...
sprzedawca który obsługiwał mnie i mojego chłopaka nie był zorientowany czego dotyczy bon zakupowy, który otrzymaliśmy ze sklepu jubilerskiego do wykorzystania w wólczance.musiał kontaktować się z innym sklepem w celu uzyskania takiej informacji. ponadto zapomniał oddać nam kartę kredytową. musieliśmy się o nią sami upomnieć.

zarejestrowany-uzytkownik

24.08.2010

Placówka

Kraków, Pawia 5

Nie zgadzam się (18)
Obsługa bardzo mila...
Obsługa bardzo mila i rzeczowa. Ekspedientki dobrze reagowały na moje sugestie i prośby. Jeżeli chodzi o ceny to jak za tak dobra jakość były przystępne, uwzględniając oczywiście to, iż był to okres sezonowych obniżek. Asortyment dość spory. Przy pomocy pracowniczek szybko znalazłem koszule w moim guście. Jedynym problemem okazał się terminal płatniczy z którym były problemy niewynikające z winy pracowników.

Krzysztof_143

06.08.2010

Placówka

Opole, pl. Kopernika 16

Nie zgadzam się (30)
Zupełnym przypadkiem i...
Zupełnym przypadkiem i bez planu zmuszona byłam w piątkowy wieczór podjechać na chwilę do centrum handlowego Klif w Warszawie. Jako że w salonie Wólczanki większość towaru objęta była obniżką do 70%, a mój mąż wspominał o kupnie kilku koszul, postanowiliśmy skorzystać z okazji i sprawdzić asortyment. Okazało się, że część naprawdę niezłych koszul objęta jest zauważalnymi rabatami. Po przejrzeniu oferty i sprawdzeniu rozmiarów, mąż zdecydował się przymierzyć dwie koszule. Jedna przeceniona z 380 zł na 170 zł, druga z 200 zł na 170 zł. Obydwie okazały się leżeć idealnie, więc nie było się nad czym zastanawiać. Dodatkowo wzięliśmy jeszcze 2 krawaty. Sklep urządzony jest przyjemnie, wystrój jest jasny, wnętrze dobrze doświetlone, koszule odpowiednio wyeksponowane. Pani z obsługi była bardzo uprzejma, uśmiechnięta, doradzała nam w zakupach, szybko sprawdzała dostępność poszczególnych modeli i rozmiarów. Takie zakupy to czysta przyjemność :). Polecam!

zarejestrowany-uzytkownik

26.07.2010

Placówka

Warszawa, Okopowa 58/62

Nie zgadzam się (17)
Sklep tej firmy...
Sklep tej firmy odwiedziłem przy okazji kompletowania stroju ( garnitur + dodatki) na zbliżające się wesele kolegi. Po kupieniu koszuli potrzebowałem krawatu. Sklep ten nie jest duży, obsługę stanowiły dwie miłe ekspedientki ubrane w stylowe czarne spodnie i fioletowe koszule. Obie posiadały identyfikatory. Na półkach znajdowały się koszule męskie uporządkowane wg. Kolorów ( jasne po lewej stronie, ciemniejsze po prawej) co znacznie ułatwiało poszukiwania. Promocyjne egzemplarze były oznaczone stosowną naklejką. Jeśli chodzi o wybór krawatu to był on duży w różnych kolorach i fasonach. Sprzedawczyni po krótkim czasie wyraziła chęć pomocy. Wypytała o moje preferencje, przeznaczenie krawatu i przedstawiła mi wybrane modele. Zdecydowałem się na zakup. Przy finalizacji spytano mnie „czy posiadam kartę stałego klienta?”, jako, iż nie posiadałem zaproponowano mi wyrobienie takiej z czego jednak nie skorzystałem. Dobra obsługa, duży wybór, czyste miejsce te elementy zadecydowały o mojej dobrej ocenie.

Błażej_30

08.07.2010

Placówka

Katowice, Chorzowska 107

Nie zgadzam się (16)
Zajrzałam do sklepu...
Zajrzałam do sklepu Wólczanka. Sklep jest niewielki. Sprzedawane są w nim jedynie męskie koszule i krawaty. Krawaty wisiały z boku, koszule, poukładane, każda w osobnej przegródce zajmowały całą ścianę. W sklepie była bardzo zachęcająca promocja – do 50% taniej. Sklep jest utrzymany w ciemnej tonacji, czysty i oświetlony. Kiedy weszłam w sklepie młoda dziewczyna zajmowała się obsługą klienta. Stanęłam przy półce i oglądałam wystawione koszule. Nie znam się na tym, mój mąż zawsze kupował je sobie sam. Po chwili podszedł do mnie młody chłopak i zapytał, czy może mi w czymś pomóc. Jego ubranie było w ciemnym kolorze, dopasowane do wystroju sklepu. Mówił spokojnym, niezbyt głośnym głosem, bardzo uprzejmie i zrozumiale. Zainteresowała mnie koszula, przy której znajdował się napis „wyszczuplona”. Zapytałam o to. Dowiedziałam się, że jest to koszula o specjalnym kroju, zmniejszona w pasie, wyszczuplająca. Zapytałam o skład koszul. Pracownik powiedział mi, że wszystkie są z bawełny, że jest to bawełna egipska. Ponieważ nie znałam się na kupowaniu męskich koszul, zapytałam, jak jest rozmiar dobierany i dowiedziałam się od pracownika, że najważniejsze jest zmierzenie obwodu kołnierzyka, ewentualnie obwodu w klatce piersiowej. Te wymiary są wystarczające. Pan poinformował mnie również, że jest możliwość dopasowania koszuli do określonej sylwetki. Zapytałam o szczegóły i cenę. Poinformowano mnie, że przy zakupie koszuli jedna przeróbka jest gratis, przy zleceniu jej od razu przy kupnie, w innym przypadku kosztuje to 35 złotych. Dowiedziałam się również, że firma specjalizuje się w szyciu koszul na zamówienie, dla konkretnej osoby i taka usługa kosztuje od 300 złotych w górę. Podziękowałam panu za informacje. Pracownik podziękował mi również. Czuję się dobrze obsłużona i jestem bardzo zadowolona z informacji, jakich mi udzielono.

Astrum

08.07.2010

Placówka

Kraków, Puszkarska 9

Nie zgadzam się (23)
W celu zakupienia...
W celu zakupienia koszuli udałem się na zakupy po najbliższych sklepach z odzieżą męską. Ostatecznie koszule zdołałem zakupić w sklepie Wólczanka. Pan obsługujący mnie był bardzo miły i kompetentny. Starał się doradzić, jak najlepiej. Na moje pytanie, czy mogę przymierzyć zapakowaną koszulę, odpowiedział twierdząco. Nawet po czwartej koszuli z rzędu, nie był zły na mnie. Pewnie po moim wyjściu musiał je wszystkie z powrotem zapakować, a to trochę musiało zająć. Ostatecznie po długich poszukiwaniach, znalazłem w Wólczance właśnie, to czego szukałem. Mimo tego, że sklep jest mały, oferta cenowa i asortyment sklepu są bardzo duże. Podsumowując, wszystko profesjonalnie i z zachowaniem wszelkich zasad współpracy klient-sprzedawca.

Łukasz_809

06.02.2010

Placówka

Bytom, Dolnośląska 25

Nie zgadzam się (23)
bardzo miła, rzetelna...
bardzo miła, rzetelna i szybka obsługa podczas kupna garnituru recmana (czyli firmy dla nich partnerskiej), mojego rozmiaru nie było na stanie więc w ciągu 4 dni sprowadzono go do sklepu. Na zakupy rzędy prawie 500zł sprzedawczyni sama zaproponowała mi 5% rabatu, jedyny minus to wręcz miniaturowa przebieralnia no i bardzo mokry na niej chodnik jak się zdejmuje buty żeby przymierzyc na przykład spodnie od garnituru to trzeba kombinowac gdzie stanąc żeby nie miec mokrych skarptek. Ogólna ocena sklepu - bardzo dobra.

zalogowany_użytkownik

17.01.2010

Placówka

Suwałki, Noniewicza 45

Nie zgadzam się (27)
Moda. Pojęcie dość...
Moda. Pojęcie dość abstrakcyjne dla wielu mężczyzn – kropki do kratki, kratka do kratki, nigdy nie łączyć pasków z kratką, do krótkich spodni tylko stopki… Niektórych z nas przerastają już takie podstawy nie wspominając już o całej gamie kolorów, które należy jakoś do siebie dopasować. Wszystko to nabiera szczególnego znaczenia kiedy należy ubrać się elegancko na jakąś bardziej wytworną okazję – wtedy do codziennej koszuli trzeba dobrać jeszcze krawat no i trzeba mieć wzgląd na garnitur i charakter koszuli (wyjściowa czy casualowa). Uff… w głowie może się od tego trochę zawrócić. Na szczęście my mężczyźni nie zostajemy z tymi problemami sami – aby sobie jakoś radzić z trudnym obowiązkiem ubierania się, Bóg stworzył dla nas specjalną pomoc zwaną potocznie kobietą. Ona naprawdę wie na ten temat wszystko. A co zrobić jeśli akurat nie mamy żadnej pod ręką aby pomogła nam w zakupach? Należy udać się do sklepu z fachową obsługą oczywiście. Do takich sklepów zaliczyć można z pewnością Wólczankę w galerii Krakowskiej. Kilka dni temu wstąpiłem do tego sklepu skuszony informacją o szalonych wyprzedażach, rozglądając się przy okazji za krawatem do dość specyficznej koszuli, do której nawet moja codzienna pomoc w kwestiach ubioru miała problem coś dopasować. Tak więc udaliśmy się razem do owego sklepu i zdecydowanym krokiem skierowaliśmy się w stronę półki z krawatami. Po dłuższych, bezowocnych próbach przymierzenia czegoś odpowiedniego podszedł do nas sprzedawca – spojrzał na mnie okiem fachowca i sięgnął po jeden krawat z innego regału – pasował idealnie… I tu niestety kończy się przyjemna część opowieści – bo po kilku minutach zachwytu nad prawie dokonanym zakupem spojrzeliśmy z ukochaną na cenę. Moim skromnym zdaniem 200 zł. to jednak lekka przesada jeśli chodzi o krawat. No ale jeśli kogoś stać na takie małe szaleństwa to z pewnością warto odwiedzić ten sklep i skorzystać z fachowej wiedzy sprzedawcy, który na temat garniturów i akcesoriów do nich ubieranych wie chyba wszystko. Pomoże dobrać do garnituru czy samej marynarki koszulę nie tylko odpowiednią kolorem ale również stylem i materiałem. W czasie tej wizyty miałem ze sobą akurat przypadkiem marynarkę. Przemiły sprzedawca dał kilka przydatnych rad co do najlepszych do niej kolorów koszuli i pokazał kilka krawatów. Był miły i uczynny ale również taktowny i nie narzucał się ze swoją osobą. Na zakończenie warto jeszcze dodać, że w czasie promocji większość z tych pięknych artykułów, które na razie odstraszają głównie ceną można nabyć za wiele niższą radosną dla portfela kwotę…

Michał_529

08.09.2009

Placówka

Kraków, Pawia 5

Nie zgadzam się (29)
Chciałam kupić koszulę...
Chciałam kupić koszulę męską. Wybrałam Salon do tej pory najlepszy dla mnie z tym asortymentem. Jednak do zakupu zostałam skutecznie zniechęcona. Po wejściu do sklepu żadne z dwojga sprzedawców nie zwróciło na mnie uwagi. Byli zajęci obserwacją korytarza dosłownie leżąc na ladzie i podpierając głowy. Dopiero po chwili podeszła do mnie Pani i z założonymi rękoma odpowiadała na moje pytania. Oczywiście nic tam nie kupiłam. Nie dam zarobić komuś kto nawet nie potrafi powiedzieć "dzień dobry" wchodzącemu potencjalnemu klientowi.

zarejestrowany-uzytkownik

27.08.2009

Placówka

Wrocław, pl. Grunwaldzki 22

Nie zgadzam się (23)
Zastrzeżenia budzi sprzedaż...
Zastrzeżenia budzi sprzedaż asortymentu za wszelką cenę. Klient od drzwi jest atakowany przez sprzedawcę natarczywością i stałym nadzorem. Czułam się jak złodziej, a zadanie jakiegoś pytania kończy się dreptaniem krok w krok z obsługą.

zarejestrowany-uzytkownik

03.06.2009

Placówka

Warszawa, Puławska

Nie zgadzam się (21)
Opisywany sklep mieści...
Opisywany sklep mieści się w bardzo małym i ciasnym lokalu. Zgromadzony w nim towar rozmieszczony na półkach oraz stojakach, a także przechowywany w pudełkach ustawionych w stosach powodował duży nieporządek. Mimo tego, jak się okazało pozornego bałaganu, pracownica sklepu zachowywała się w pełni profesjonalnie. Po wejściu zostałem przywitany, a kiedy pobieżnie obejrzałem towar - zapytany, czego konkretnie szukam. Kiedy przedstawiłem swoje potrzeby pracownica w stosach pudełek bardzo szybko odnalazła koszule w interesującym mnie rozmiarze. Poinformowała mnie również o aktualnej promocji, a także spytała, czy do koszuli nie będę potrzebował krawata.

Artur_62

03.06.2009

Placówka

Warszawa, Plac Czerwca 1976 nr.6 44

Nie zgadzam się (12)
Wizytę w WÓLCZANCE...
Wizytę w WÓLCZANCE odbyłem w dniu 12 maj 2009 roku w godzinach między 17:20 a 18:20. Udałem się tam w celu zakupu garnituru. Oczywiście jak to bywa w takich sklepach rzucał się w oczy wyjątkowy porządek. Po wejściu Pani, która obsługiwała, pozwoliła mi się chwilkę rozejrzeć. Po chwili podeszła i spytała o szczegóły szukanego garnitury. Zostałem zmierzony i zaczęło się przymierzanie garniturów. Muszę przyznać, że wszystkie garnitury, które Pani przynosiła bardzo mi się podobały. Problem był tylko z rozmiarami. Widać, że Pani od razu zrozumiała moje oczekiwania. Po kilku próbach w końcu udało się trafić na idealny krój i rozmiar. Otrzymałem również ogromną pomoc przy wyborze, koszuli oraz krawata. Z wizyty jestem bardzo zadowolony. Mam garnitur, który mi się podoba i do tego bardzo miła i fachowa obsługa. Podczas wizyty widać było że Pani dysponuje bardzo dużą wiedzą z branży. Polecam każdemu, kto zamierza zakupić sobie garnitur.

zarejestrowany-uzytkownik

17.05.2009

Placówka

Poznań, Zamenhofa 133

Nie zgadzam się (17)
Do sklepu wszedłem...
Do sklepu wszedłem w celu zakupu koszuli oraz odpowiedniego krawatu do niej. Po wejściu byłem niemiło zaskoczony jego wyglądem. Jak na sklep tej klasy to panował w niem przynajmniej nieporządek. Towary na półkach były nierówno poukładane, przy wielu wogóle nie było cen. W sklepie też trzeba było liczyć na siebie, żaden sprzedawca nie podszedł do mnie żeby zapytać się w czym może pomóc. Kiedy wybrałem już koszulę i podszedłem z nią do lady wtedy dopiero uzyskałem pomoc w dobraniu odpowiedniego krawatu.

Bartosz_31

03.05.2009

Placówka

Warszawa, Plac Czerwca 1976 nr.6 44

Nie zgadzam się (21)
Bardzo lubię robić...
Bardzo lubię robić zakupy w Wólczance - Rybnik, mam świadomość, że jakość towaru jest proporcjonalna do ceny i obsługi. Panie w salonie potrafią fantastycznie doradzić, są miłe i zawsze po wizycie tam jestem usatysfakcjonowana, a zadowolony klient zawsze wraca :)

kolekcjonerka

21.03.2009

Placówka

Rybnik, Chrobrego 1

Nie zgadzam się (21)
szukałam męskiej koszuli...
szukałam męskiej koszuli na konkretne wymiary, Pani najpierw powiedziała ze jest, więc zarezerwowałam ją mówiąc ze przyjdę po południu. Po ponownej wizycie koszula nie była odłożona, Sprzedawca nic nie pamiętał a później był bardzo nachalny, niechętny do szczerej pomocy - byle by sprzedać produkt

zarejestrowany-uzytkownik

16.02.2009

Placówka

Katowice, Pułaskiego 60

Nie zgadzam się (19)
W sklepie znajdowało...
W sklepie znajdowało się czterech klientów. Sprzedawca był zajęty obsługą jednego z nich. Pozostali klienci łącznie zemną rozglądali się. Po zakończeniu obsługi klienta sprzedawca wrócił do zajęć związanych z układaniem towaru na półkach. Po około 30 sekundach pojawił się kolejny sprzedawca który zaczął rozmowe z kolejnymi klientami. Stałem w sklepie ponad dwie minuty oglądając towar - żadnej reakcji sprzedawców.

Paweł_89

12.02.2009

Placówka

Gdańsk, al. Grunwaldzka 141

Nie zgadzam się (23)
Sklep zlokalizowany jest...
Sklep zlokalizowany jest w Galerii"Ostrowiec".Obsługa miła i chętnie doradza przy dokonaniu wyboru (w moim przypadku koszula).Lokal czysty, sprzedawca uśmiechnięty i nastawiony przyjaźnie do klienta.Duży wybór koszul, ale wysoka cena.

zarejestrowany-uzytkownik

10.02.2009

Placówka

Ostrowiec Świętokrzyski, Mickiewicza 30

Nie zgadzam się (11)
weszłam do sklepu,...
weszłam do sklepu, po chwili wyszła z zaplecza ekspedientka i powitała mnie. obejrzałam półki z koszulami, ekspedientka po chwili spytała czy może w czymś pomóc/poinformowałam że szukam koszuli dla szczupłego pana 176 cm i nr kołnierzyka 39.pani zapytała czy chodzi o młodego mężczyznę czy starszego-powiedziałam , że pan jest starszy ale młody duchem, pani to zupełnie wystarczyło , pokazała różne modele i wzory koszul, najnowszą kolekcję i kolekcję z minionej zimy , która , jak się okazało jest w promocji, pani potrafiła pokazać różnice między fakturą materiału różnych koszul./ podziękowałam i powiedziałam że się zastanowię .Pożegnałam sie , mówiąc " do widzenia" ekspedientka odpowiedziała i zaprosiła ponownie

Grażyna_24

10.02.2009

Placówka

Elbląg, Płk.Dąbka 152

Nie zgadzam się (14)

WÓLCZANKA

Wólczanka jest liderem i ekspertem na polskim rynku wśród producentów koszul. Historia marki sięga 1948 roku, od początku swoje istnienia firma dba o najwyższą jakość i perfekcję wykonania swoich produktów. Wólczanka posiada w swojej ofercie koszule damskie, męskie, dzianiny i dodatki. Dostępne są koszule do pracy, na weekendy oraz na okazje specjalne. Marka projektując swój asortyment na swój wyjątkowy sposób interpretuje światowe trendy. Koszule marki kierowane są do osób, które chcą być zawsze na czasie oraz odważnie wyznaczać ścieżkę po której kroczy.

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż WÓLCZANKA?

Zgadzasz się z ostatnią opinią na temat firmy?