Da Grasso

(3.62)

Dodaj opinię

Firma należy do grona TOP100 firm w branży.

Firma nie korzysta z możliwości odpowiadania swoim klientom.

Firma nie jest aktywnym uczestnikiem Polskiego Programu Jakości Obsługi.

Opinie (1010 z 1236)

Ja lubię pizzę...
Ja lubię pizzę z tej pizzeri. Może nie aż tak jak z papy pizzy, ale jadlam już gorsze. Duży plus- różnorodność. Mogę sobie wybrac, wegetarianskich chyba jest z 20 jak nie wiecej (co jest zadkoscia). Ceny bardzo przystępne i naprawdę duża. Jednak mało składników. Czesto tylko jeden skladnik i ser. Ale idealna dla glodomorów-typu studenci ;) Wprowadzają nowości co jakiś czas, ostatnio posmakowała mi nr 57 - Green Day. Lubię tez ich sos ale tylko czosnkowy, bo ten czerwony raczej średni. Zawsze zamawiam na dowóz, nawet nie wiem jak wygląda lokal (a w Zielonej Górze sa 2)

Katarzyna_2228

02.12.2010

Placówka

Zielona Góra, Aleja Niepodległości 8a

Nie zgadzam się (0)
Polecono nam tę...
Polecono nam tę sieć pizzerii ze ze względu na smaczną pizzę.Poszliśmy sprawdzić.Lokal nie wielki ale przytulny i z gustem urządzony.Dominowała czerwień i czerń.Zajęliśmy miejsce i czekamy na obsługę.Czekamy i sobie czekamy.W końcu mąż podszedł do lady i złożył zamówienie.Wszystko przebiegło dosyć sprawnie,choć pani najpierw chciała dać cytrynę a potem sobie przypomniała,że jej nie ma.Na pizze czekaliśmy 15 minut.Widzieliśmy jak robił ją kucharz.Był szybki,czysty i dokładny.Pizzę podał nam o dziwo kierowca tego lokalu, w kurtce.bardzo osobliwe podejście do klienta.Już się bałam jaka będzie pizza,a pizza była wyśmienita!Naprawdę super ciasto.Żałują trochę na serze ale sosy mają wyśmienite, szczególnie ten czosnkowy.Podczas naszej konsumpcji niestety słychać było głośne rozmowy pani z obsługi,która jednak była chyba franczyzobiorcą i podniosłym głosem wraz z epitetami opowiadała o swoich problemach.Głupio było tak słuchać i przeszkadzało to w smacznej konsumpcji.Szkoda,że takie dodatki są dodawane do głównego menu.Lokal i pizza na pięć.Obsługa dramatyczna.a kucharza chętnie bym wynajęła do domu.

zalogowany_użytkownik

01.12.2010

Placówka

Jasło, Baczyńskiego 5

Nie zgadzam się (1)
Idąc od Wawelu...
Idąc od Wawelu w stronę Kazimierza ulica Stradomską po prawej stronie należy wejść do pracy i tam w głębi po prawej stronie mieści się pizzernia Da Gregorio. Gdybyśmy doszli do ul. Św Agnieszki to znaczy, że przeszliśmy już tą bramę i należy się wrócić. Pizzeria jest malutka i jest to kolejny lokal z tzw duszą. Ciekawe i oryginalne wetrze. Nie trafiłam tutaj jeszcze nigdy na tok. Wnętrze jest utrzymane w nienagranej czystości toaleta również, ( mimo, że jak dla mnie jest mało estetyczna). Z taką obsługą się jeszcze nie spotkałam. Miła i bardzo pogodna kelnerka i miej barwie głosu. Na zamówione danie nie czeka się zbyt długo. A później, gdy chcemy jeszcze chwile posiedzieć to kelnerka nachalnie nie pojawia się, co chwilę sugerując konieczność zamówienia czegokolwiek. Ale jest cały czas w pobliżu i gdy tyko rozejrzymy się, aby zoczy zamówienie od razu się pojawia.

Magika

30.11.2010

Placówka

Kraków, Starowiślna 32

Nie zgadzam się (0)
Jedna z lepszych...
Jedna z lepszych pizzeri. Bardzo dobre o cienkim spodzie ciasto, pyszne składni i duży wybór.Wewnątrz elegancko i przyjemnie. Personel zawsze doradzi przy wyborze, lub zaproponuje pół jednego pizzy rodzaju i drugie pół z innymi składnikami. Możliwosc zamówienia z dostawa do domu lum zjedznia na miejscu. Czeka się na pizze ok. 20 minut. na miejscu. Ceny rózne w zalezności od tego jaka dużą pizze zamówimy i z czym.

Monika_1178

26.11.2010

Placówka

Katowice, Panewnicka 28 28

Nie zgadzam się (0)
Da Grasso to...
Da Grasso to dla mnie dość tania pizzeria ze średniej jakości pizzą. Pizza ma niewiele wspólnego z oryginalną włoską pizzą, ale jest dość smaczna, zawsze świeża, ma sporo dodatków, odpowiednia ilość sera. Co ważne nie trzeba też na nią długo czekać. Jadłam też kiedyś makaron, również był niezły w smaku, spora ilość sosu. Lokal jest przyjemny, jest czysto i schludnie, obsługa jest miła i uprzejma. Można też zamówić jedzenie przez telefon. Fajnie, ze urozmaicają menu, pojawiają się w nim nowe pozycje, widziałam że wprowadzili dania meksykańskie. To całkiem dobre miejsce, zeby niedrogo, a smacznie i do syta zjeść.

Karolina_962

26.11.2010

Placówka

Poznań, Półwiejska 18 18

Nie zgadzam się (2)
W pizzeri bylam...
W pizzeri bylam poraz pierwszy po zmianie szyldu. Byl całkiem przyjemny wieczór wiec zajęliśmu miejsce na zewnątrz. Dość szybko dostarczono nam menu. Wybraliśmy pizze i zamówiliśmy. Kelner był bardzo uprzejmy i dowcipny. Na zamówienie czekaliśmu 20 minut. Pizza była naprawdę wyśmienita, jedyny mój zarzut to mało czosnkowy sos czosnkowy :) Poza tym ogrodek był czysty, stoliki przetarte a atmosfera boska. A cena... zawsze mogłaby byc niższa

Benia

25.11.2010

Placówka

Kraków, Starowiślna 32

Nie zgadzam się (0)
Poszliśmy z mężem...
Poszliśmy z mężem na wieczorny spacer. Chcieliśmy coś zjeść w mieście. Niestety w Gnieźnie większość lokali jest zamykana o 23, więc byliśmy bardzo mile zaskoczeni, że pizzeria Da Grasso jest otwarta do 1 w nocy! Weszliśmy. Lokal ładnie urządzony, choć nie ma za dużej powierzchni. W karcie dań interesująco - duży wybór i cenowo korzystnie (tortilla ok. 10 zł). Byliśmy bardzo zadowoleni, że trafiliśmy na takie miejsce. Jednak, gdy zamówiliśmy tortillę (bądź co bądź, ale to jednak mało skomplikowane danie) - czekaliśmy na nią ponad 20 minut! Już chcieliśmy zwrotu pieniędzy, ale kelnerka wyszła z kuchni z naszym zamówieniem. Bardzo nas przepraszała, ale właściwie nie powiedziała, dlaczego klienci, którzy przyszli później niż my dostali swoje zamówienie wcześniej.. niestety ten incydent sprawił, że wątpię, abyśmy poszli tam ponownie. Choć naprawdę na początku Pizzeria zrobiła dobre wrażenie..

zarejestrowany-uzytkownik

25.11.2010

Placówka

Gniezno, ul. Wyszyńskiego 20

Nie zgadzam się (4)
Zawsze wchodząc do...
Zawsze wchodząc do Da Grasso w Elblągu ma się pewność, że zostanie się perfekcyjnie obsłużonym. Atmosfera w lokalu jest nieziemska. Polecam wszystkim którzy lubią widzieć co jedzą - pizza jest przygotowywana na oczach klienta. Cała procedura produkcji pizzy trwa ok 10 min. Podsumowując: klimat, szybko, i dużo!! Polecam

Marta_1193

25.11.2010

Placówka

Nie zgadzam się (0)
Na obiad wybrałam...
Na obiad wybrałam się z koleżanką do pizzerii Da Grasso. Lokal na ul: Dąbrowskiego jest niewielki ale ma swój specyficzny klimat. Nie podoba mi się słabe oświetlenie przy którym mało co widać. Znajdują się tu zarówno stoliki z krzesłami jak i kanapa co stwarza naprawdę fajną atmosferę. Menu jest imponujące, możemy wybrać pomiędzy różnorodnymi pizzami ( tradycyjne, wegetariańskie, z owocami morza, z drobiem) a sałatkami czy zapiekankami. Nowością są smaki meksykańskie- tortille i quesadille. Na pewno każdy wybierze coś dla siebie. Pizze mają dwie wielkości, mała 32 cm i duża 42 cm. Ceny nie są wygórowane. Choć nie próbowałam innych dań, pizze mogę z czystym sumieniem polecić. Do każdej dodatkowo otrzymujemy dwa sosy- czosnkowy i pomidorowy. Na pizze czekamy ok 20 min. Jednym z minusów jest to, że po gotową pizze musiałam iść sama, obsługa nie przyniosła mi jej do stolika. Stolik też nie był zbyt czysty choć pani sprzątnęła go zanim usiadłyśmy. Widać nie za bardzo się do tego przyłożyła. Kucharz przygotowujący pizze miły i uśmiechnięty, co innego jednak można powiedzieć o kasjerce, po której minie można było wyczytać, że wolałaby znajdować się zupełnie gdzie indziej. Plusem są gazetki przy stoliku, mogące umilić nasz czas oczekiwania na danie. Podsumowując polecam tę pizzerie ze względu na różnorodność dań i ceny jednak obsługo powinna popracować nad uprzejmością wobec klientów.

zarejestrowany-uzytkownik

20.11.2010

Placówka

Łódź, ul. Dąbrowskiego 44/46 44

Nie zgadzam się (1)
Lokal całkiem duży,nowo...
Lokal całkiem duży,nowo otwarty, wystrój jak w innych pizzeriach tej firmy. drewniane stoły i krzesła, kilka ozdób,ściany i fotele koloru keczupu. Jest czysto, schludnie, z za lady widać piec do pizzy. W lokalu można zjeść na miejscu, albo zamówić pizzę na wynos. Bardzo niemiła kelnerka po około 15-stu minutach przyniosła chłodną pizze, na małym wyszczerbionym talerzyku z logo firmy. Zjedliśmy kilka kawałków, zimne niesmaczne ciasto, bardzo mało dodatków, a resztę poprosiliśmy o zapakowanie na wynos bo postanowiliśmy ją podgrzać w domowym piekarniku. Kelnerka nie wydała się zdziwiona, widać wiele osób tak robi i błyskawicznie przyniosła nam karton. Za całość zapłaciliśmy gotówką. Lokal ma bardzo niemiły klimat( przyjdź zapłać i szybko wyjdź by zrobić innym miejsce), grana jest tu głośna muzyka. Ceny kształtują się na konkurencyjnym poziomie. Nie polecam.

Sławomir_165

20.11.2010

Placówka

Kraków, Fieldorfa - Nilla 17

Nie zgadzam się (3)
Jeden z moich...
Jeden z moich ulubionych lokali z kuchnią włoską w Łodzi. Co prawda faktycznie pizza niekoniecznie jest w 100 % włoska (ciasto jest dość pulchne), ale i tak jedna z lepszych jakie jadłem w Poznaniu. Pizza jest zawsze gęsto obłożona i nie szczędzą sera, a przede wszystkim praktycznie nie występuje fenomen szerokich suchych brzegów, co mi wyjątkowo odpowiada. Według mnie pizza mogłaby być jedynie nieco bardziej doprawiona ziołami, ale kwestia gustu. Na makaronach też nigdy dotychczas się nie zawiodłem, a sałatki są rewelacyjne. Niestety dużym minusem bywa czasami obsługa. Zwłaszcza w okresie letnim, gdy zapełniony jest ogródek, zatrudniani są chyba pracownicy sezonowi, przez co zdarza się dość długo czekać na jedzenie. Jeżeli jednak nie ma tłumów, to wszystko idzie sprawnie. Mimo drobnych mankamentów w obsłudze zawsze chętnie tu wracam, bo jedzenie jest na prawdę pyszne.

zarejestrowany-uzytkownik

20.11.2010

Placówka

Łódź, Paderewskiego 1

Nie zgadzam się (2)
Zamawiałam pizze na...
Zamawiałam pizze na dowóz. W słuchawce pani o miłym głosie uprzedziła mnie że pizza będzie z ok. godziny i tyle dokładnie czekałam, Sama pizza dobra jeszcze ciepła wszystkie dodatki które zamawiałam były kierowca uprzejmy jedynym mankamentem jest płatny dowóz. Jadłam pizze z Da Grasso w innych miastach i byłam zadowolona, Zjadłam ją ze smakiem i na pewno jeszcze kidyś zamówie pizze w tym lokalu.

zarejestrowany-uzytkownik

19.11.2010

Placówka

Wrocław, Zaporoska 39

Nie zgadzam się (0)
Wielokrotnie słyszałam opinie,...
Wielokrotnie słyszałam opinie, że pizza z Da Grasso jest jedną z lepszych we Wroclawiu więc z ciekawości poszłam, bo spróbowac tej wyśmienitej pizzy i jestem mile zaskoczona. Pizzeria nie tylko posiada niesamowty wybor przeróżnych pizz, tortilli i innych dodatków ale przede wszystki serwowane tam dania są rzeczywiście smaczne. Miejsce jest miłe przytulne - częśc stolików ooczonych jest krzesłami, częśc kanapami, niektore z nich utworzone na kształt loży niwelują niedogodnośc w postaci dużej liczby ludzi. Nie mam także nic do zarzucenia obsłudze, która mimo nadmiaru klientów była nadal uśmiechnieta i miła. Czas oczekiwania na zamówienie wyniósł ok 20 min co także mieści się w standardach oczekiwania na pizze. Reasumując - dobre tanie jedzenie idealne dla wielbicieli pizzy

zarejestrowany-uzytkownik

18.11.2010

Placówka

Wrocław, Piotra Czajkowskiego 63/1a

Nie zgadzam się (2)
Pizzeria Da Grasso...
Pizzeria Da Grasso mieści się w C. H. Rywal, w związku z tym pizzeria raczej nie narzeka na brak klientów. Ilekroć odwiedzam ten lokal zawsze niemal wszystkie stoliki są zapełnione. Wystrój lokalu jest przyjemny. Ściany mają kolor zielony, podobnie jak oświetlenie. W lokalu dominuje również kolor czerwony, który tworzy fajny kontrast. Jest tam zazwyczaj schludnie i czysto. Jeśli chodzi o menu to oprócz pizzy można tam zjeść sałatki, lasagne oraz różnego rodzaju przystawki. Ceny w pizzerii są konkurencyjne. Za dużą pizzę płaci się około 20-25 zł. Obsługa w lokalu jest zawsze miła i sympatyczna. Personel stara się kreować przyjazną atmosferę i sądzę że im się to udaje.

zarejestrowany-uzytkownik

18.11.2010

Placówka

Biała Podlaska, Brzeska 27

Nie zgadzam się (2)
Zamawiałam pizze na...
Zamawiałam pizze na dowóz. Czekanie 1 godzina, ale co najlepsze, pizza dojechała ledwo ciepła. Jadłam pizze z Da Grasso w innych miastach i byłam zadowolona, ale teraz, bynajmniej w Świdnicy już nie zamówię.Pizza w ogóle biednie wyglądała, myślą że jak się zamawia do domu to nikt im uwagi nie zwróci.Nie jest przyjemnie jeść pizze na której nic nie ma-same ciasto. Porażka

Marta_1266

18.11.2010

Placówka

Świdnica, ul. Zamkowa 9

Nie zgadzam się (1)
Zamawiałam pizze na...
Zamawiałam pizze na telefon. Obsługa ze strony osoby odbierającej telefon niezbyt miła. A sama pizza, może i tania ale jej jakoś pozostawia wiele do życzenia. Capriciosa, która powinna zawierać ser, szynka, pieczarki zamiast szynki zawierała okropną, śmierdzącą mielonkę. Kolejnym minusem jest dopłata za dowóz - niewielka ale jest. Na plus - miły i uśmiechnięty dostawca - chociaż tyle.

Ewa_802

17.11.2010

Placówka

Kraków, ul. Wysłouchów 25G

Nie zgadzam się (2)
Będąc w niedalekiej...
Będąc w niedalekiej odległości, zachciało mi się zjeść pizze. Wybór padł na De Grasso. Od razu, jak się wchodzi do środka, można zauważyć, że obsługa dba o czystość lokalu. Miniej więcej znam ofertę pizzerni, dlatego też, bez patrzenia w menu zamówiłem jedną z bogatej oferty. Pracownik zaproponował dodatkowo coś do picia. Po około 15 minutach została mi przyniesiona pizza. Oczywiście wcześniej, pracownik przyniósł sos oraz talerzyk. Zostawiając pizzę na stole, pracownik życzył mi smacznego. Dość szybko sie uwinąłem z nią. Podczas konsumpcji zauważyłem pracownika, który sprzątał inne stoliki. Należy nadmienić, że był on zadbany. Posiadał także czyste ubranie. Po zakończonej konsumpcji, zacząłem się już zbierać do wyjścia. Widząc to, pracownik podziękował za pobyt i zaprosił ponownie. Nim zdążyłem wyjść z pizzerni, pracownik już sprzątnął mój stolik.

zarejestrowany-uzytkownik

15.11.2010

Placówka

Białystok, Piękna 2

Nie zgadzam się (1)
Dzwoniąc do pizzerii...
Dzwoniąc do pizzerii DaGrasso, by zamówić pizzę usłyszymy miły głos Pani przyjmującej zamówienie. Pizza miała być u mnie za 45 minut i faktycznie w ciągu tego czasu w moich drzwiach pojawił się dostawca. Bardzo głodna, zabrałam się na konsumpcję. Otworzyłam pudełko, a po domu rozszedł się przyjemny zapach. Niestety ku mojemu zaskoczeniu pizza była zimna. Dodatkowo na pizzy bardzo mało składników i z kawałków pizzy wręcz spływał tłuszcz. Niewiele sera, szynka została zastąpiona tanią kiełbasą, składniki nie do końca były dopieczone, ale za to ciasto wręcz przeciwnie – od spodu spalone. Do istotnych i chyba jednych z niewielu plusów pizzerii można zaliczyć bezpłatne sosy: czosnkowy i pomidorowy w dość dużej ilości. Podsumowując: ogólnie nie polecam pizzy DaGrasso. Pizza w dostawach zimna i przypalona od spodu. Dodatkowy minus to płatne dostawy. Pizza okazała się w moim przypadku wielkim rozczarowaniem. Już nigdy nie zamówię tam pizzy, miałam nadzieję, że taka marka powinna trzymać poziom, a niestety jest gorzej niż źle.

Karo

09.11.2010

Placówka

Skarżysko-Kamienna, ul. Powstańców Warszawy 7

Nie zgadzam się (1)
W Dniu wczorajszym...
W Dniu wczorajszym postanowiłem ze znajomymi udać się di Da Grasso, nigdy jeszcze tam nie byliśmy a w końcu wszystkiego trzeba spróbować. Pizzeria mieści się w centrum handlowym które niedawno powstało, a wiadomo że w każdym centrum Handlowym jakaś Pizzeria powinna być. Po usadowieniu się w dogodnym miejscu i złożeniu zamówienia czas upływał nam na oglądaniu wnętrza ( które swoją drogą mile mnie zaskoczyło , ładnie dobrane jasne i ciepłe kolory i miłą atmosfera ). Pizza Gotowa była po 15 minutach i została podana prosto do stolika przez bardzo miła kelnerkę, smakowała bardzo dobrze więc na pewno jeszcze jeszcze się tam udamy.

SoraS

09.11.2010

Placówka

Chrzanów, Trzebińska 40

Nie zgadzam się (1)
Poszliśmy tam razem...
Poszliśmy tam razem z przyjaciółmi na kolację. Obsługa była bardzo miła, pizza również bardzo dobra. Bardzo ciekawe wnętrze. W tle leci ciekawa muzyczka, w trakcie jedzenia można pooglądać ulubione programy na dużym tv. W trakcie sezonu można pograć w ping ponga bądź piłkarzyki. Ceny są bardzo atrakcyjne w stosunku do wielkości oraz jakości pizzy. Mamy do wyboru bardzo duży asortyment pizz oraz innych przekąsek, jeżeli to nam nie wystarcza możemy sami sobie wybrać składniki i stworzyć swoją ulubioną pizze.

Karol_175

09.11.2010

Placówka

Dzierżoniów, oś. Jasne 24

Nie zgadzam się (2)

Da Grasso

Jesteś właścicielem tego miejsca?

Poinformuj nas i przejmij zarządzenie wizytówką tej firmy.

Firma nie jest uczestnikiem
Polskiego Programu
Jakości Obsługi
Zobacz więcej

Czy te firmy wypadają lepiej niż Da Grasso?

Ktoś 2 dni temu dodał opinię na temat tej firmy

Pracowałam kiedyś, wszystko...
Pracowałam kiedyś, wszystko zawsze ok. Teraz zamawiam często z odbiorem osobistym. Polecam bardzo miły,, skład "
Zgadzasz się?